Ontdek dit heerlijke Tonkatsu saus recept. Deze Japanse klassieker, hartig en zoet tegelijkertijd en boordevol umami is een absolute must-try. Perfect bij Krokante schnitzel, gegrilde groenten, salades en rijstgerechten. En hier ontdek je hoe je deze heerlijke saus, makkelijk thuis kunt maken!
Voorbereiding 5 minutenmin
Totale Tijd 5 minutenmin
Gang Basis Recept, Sausjes, Sausjes en specerijen
Wereldkeuken Aziatisch, Japans
Ingrediënten
4eetlepelstomatenketchup
2 ½eetlepelworcestershire saus
1eetlepelJapanse sojasaus
⅛theelepelknoflookpoeder
⅛theelepeluienpoeder
1theelepelmirin
1eetlepeldonkerbruine basterdsuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door tot de bruine suiker is opgelost.
Pittig? Voeg dan wat Sriracha of gember toe aan de saus.
Vegan/vegetarische variant: vervang de Worcestershire saus door een vegan variant.
Ook lekker? Voeg wat lente-ui toe aan de saus. Dat geeft een pitje en ziet er ook nog mooi uit!
2. Bewaren
Koelkast: Bewaar in de koelkast, in een afgesloten doos of fles. Zo kun je de saus 3 tot 5 dagen bewaren.
Diepvries: Wil je de tonkatsu saus langer bewaren, vries hem dan in, in een diepvriesdoos. Zorg er dan voor dat je een cm uit de bovenzijde blijft, want de saus zet uit tijdens het bevriezen. Zo kun je hem tot 2 maanden bewaren. Laat ontdooien in de koelkast.