Geniet van een heerlijke aardbeientiramisu zonder alcohol en rauw ei. Aardbeientiramisu is een spannende twist op de klassieke tiramisu Het combineert de romige textuur van de mascarpone met de zoete en sappige smaak van verse aardbeien. Dit toetje blijf je maar maken. Binnen een kwartiertje staat het op te stijven in de koelkast. Ontdek dit eenvoudige en heerlijke recept hier!
Voorbereiding 15 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 6personen
Ingrediënten
250mlslagroomkoud
50gramsuiker
8gramvanillesuiker
500grammascarponekamertemperatuur
150mlappelsap
150gramlange vingers
7eetlepelsaardbeienjamverwarmd tot hij vloeibaar is en licht af laten koelen.
100gramaardbeiengewassen, zonder kroontje en in schijfjes gesneden.
50gram meringue
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe slagroom, suiker en vanille suiker in een kom en mix op hoge stand tot de slagroom Griekse Yoghurt dikte heeft.
250 ml slagroom, 50 gram suiker, 8 gram vanillesuiker
Voeg de mascarpone toe en mix op lage stand tot je een dikke massa hebt.
500 gram mascarpone
Vul een schaal met appelsap en leg de lange vingers hier even in.
150 ml appelsap, 150 gram lange vingers
Leg een laag lange vingers over de bodem van de tiramisu schaal
Verdeel ongeveer de helft van het roommengsel over de lange vingers.
Schep 4 eetlepels aardbeienjam over de room en spreidt uit.
7 eetlepels aardbeienjam
Leg een tweede laag lange vingers, die je kort hebt gedrenkt in appelsap, over de jam.
Meng de resterende 3 eetlepels aardbeienjam door het roommengsel en schep dat op de lange vingers en strijk goed uit.
Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Verkruimel ook de meringue over de aardbeien.
100 gram aardbeien, 50 gram meringue
Zet in de koelkast en laat minimaal 1 uur opstijven voordat je het serveert.
NOTITIES
1. Tips Wil je de aardbeienjam makkelijker smeren, maak hem dan warm en laat hem licht afkoelen voordat je hem aanbrengt op de mascarpone laag.2. Vervangingen
Aardbeien: Kun je ook prima vervangen door frambozen.
Lange vingers: kun je vervangen door amaretti koekjes, Bastogne koeken of zandkoekjes.
3. Variaties
Chocola: Kun je echt niet zonder chocola, verdeel dan wat geraspte pure chocola tussen de roomlagen.
Noten: Ook lekker hak wat pistachenoten of walnoten fijn en strooi dit over de tiramisu voor een nootachtige smaak.
Toch alcohol: Wil je het toetje toch voorzien van wat alcohol, vervang de appelsap door amaretto, voor een subtiele amandelsmaak.
4. Bewaren
Voorbereiden: Je kunt de aardbeien tiramisu een dag vooraf klaar maken. Maak de aardbeientiramisu, maar garneer nog niet met schijfjes aardbeien en meringue. Doe dat net voordat je het gaat opdienen, zo ziet het er lekker vers uit.
Koelkast: Dek de aardbeientiramisu af en bewaar hem tot maximaal 2 dagen in de koeling.
Diepvries: Je kunt tiramisu invriezen, maar de smaken zullen vervangen. Haal de topping van de tiramisu (dat is niet lekker ingevroren). Wikkel de schaal (als die in de diepvries mag) in twee lagen plastic folie. Bewaar tot maximaal twee maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koeling en garneer met verse aardbeienschijfjes en meringue.