Carpaccio Clubsandwich: Ontdek de ultieme smaakexplosie tussen drie sneetjes maisbrood. Laat je verrassen door de heerlijk smaak van de malse carpaccio, knapperige groenten, oude kaas en lekkere pestomayonaise. Hier ga je zeker van watertanden. Klaar om je tanden te zetten in deze ultieme lunch? Laten we dan snel aan de slag gaan!
Voorbereiding 15 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Lunch Recept
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
1eetlepelgroene pesto
3eetlepelsmayonaise
6sneetjes maisbroodgeroosterd
½komkommergeschild en in dunne plakjes gesneden
2plakjesoude kaas
120gramCarpaccio
30grampijnboompittengeroosterd
30gramParmezaanse kaasgeschaafd
10zongedroogde tomatenin reepjes, of semi zongedroogd als je ze aan kunt komen
30gramrucola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de pesto met de mayonaise.
1 eetlepel groene pesto, 3 eetlepels mayonaise
Leg een sneetje maisbrood voor je neer en bestrijk met een eetlepel pesto mayonaise.
6 sneetjes maisbrood
Beleg met dunne plakjes komkommer en leg daarop een plakje oude kaas.
½ komkommer, 2 plakjes oude kaas
Leg hier een tweede snee maisbrood op en bestrijk ook die met pesto mayonaise.
Verdeel de helft van de carpaccio over de mayonaise en bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Beleg met 5 zongedroogde tomaten en verdeel de rucola hierop.
10 zongedroogde tomaten, 30 gram rucola
Maak de sandwich af door het derde sneetje geroosterd maisbrood erop te leggen.
Halveer de sandwich (diagonaal) en maak nu ook de tweede carpaccio clubsandwich op dezelfde manier. Smakelijk!
NOTITIES
1. Vervangingen:
Carpaccio: Vervang de carpaccio met Rosbief, kipfilet of rookvlees. Allemaal erg lekker.
Pesto mayonaise: In plaats van pesto mayonaise is truffel mayonaise een goede vervanging.
2. Ook lekker!
Italiaans: Voeg wat plakjes mozzarella toe en bestrooi met basilicum.
Aziatische twist: Gebruik in plaats van pesto mayonaise, wasabi mayonaise. De rucola vervang je door dunne reepjes wortel en een lente-uitje. Besprenkel de carpaccio met een beetje sojasaus.
3. Bewaren Deze carpaccio clubsandwich kun je alleen vers gemaakt eten. Het geroosterde brood wordt anders zacht en dit is een stuk minder lekker!