Zelf Poffertjes maken is heel makkelijk. En wat is er fijner om niet naar de poffertjeskraam te hoeven gaan, maar in een klein half uurtje een hele berg poffertjes op tafel te zetten. Met dit eenvoudige recept voor zelfgemaakte poffertjes, kun je nu zelf aan de slag gaan om vervolgens met het gezin te genieten van deze Hollandse klassieker. Dus waar wacht je nog op? Zet de ingrediënten klaar en verwarm de pan! Dit wordt genieten
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Basis Recept, Hapjes en Snacks, Hoofdgerecht, Lunch Recept
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 4porties
Apparatuur
Poffertjespan
Ingrediënten
200grambloem
100gramboekweitmeel
2theelepelsbakpoeder
1eetlepelsuiker
½theelepelzout
450mlmelk
2eierenmaat L
3eetlepelsbotergesmolten (45 gram)
2eetlepelsboterkamertemperatuur.
Garnering
roomboterin blokjes
poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe bloem, boekweitmeel, bakpoeder, zout en suiker in een grote kom en roer even door.