Vandaag een heerlijk en elegant voorgerecht: Zalm Carpaccio met honing-mosterd dressing. De ziltige gerookte zalm, zoete honing en pikante mosterd zijn smaken die elkaar supergoed aanvullen. De dressing zet je snel in elkaar, zonder pakjes en zakjes. En met ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Voorgerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
10gramdillehou enkele takjes achter (garnering) en hak de rest fijn.
3eetlepelshoning
1eetlepelgrove mosterd
¼theelepelgrof zeezout
⅛theelepelpeper
300gramgerookte zalmdunne plakjes
50gramgemengde sla
1rode uiin ringen gesneden
4theelepelskappertjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een klein kommetje dille, honing, mosterd, zeezout en peper.
Verdeel de rode ui, kappertjes en achtergehouden takjes dille over de zalm.
1 rode ui, 4 theelepels kappertjes
Giet de dressing over de carpaccio en serveer.
NOTITIES
1. Gerookte zalm:Gebruik koud gerookte zalm, bijvoorbeeld een Noorse zalm, echte Nederlandse zalm of een wilde zalm. 2. Ook lekker:
Aziatische zalmcarpaccio. Maak een dressing van sojasaus, rijstazijn, sesamolie, gember en knoflook. Garneer de carpaccio met lente-uitjes, sesamzaadjes en toefjes wasabi.
Mediterraanse zalmcarpaccio. Garneer de carpaccio met fijngehakte tomaten, kappertjes en rode ui. Maak een dressing van olijfolie, citroensap en verse basilicum en peterselie.
3. Mosterd: In plaats van grove mosterd kun je ook gele mosterd of Dijon mosterd gebruiken. 4. Is het veilig om zalm carpaccio te eten? Rauwe vis kan altijd bacteriën bevatten waar je ziek van kunt worden. Het is altijd belangrijk om hele verse zalm te halen, van een bedrijf dat je vertrouwt. Zalm carpaccio is niet veilig voor zwangere vrouwen, kinderen en kwetsbare ouderen.5. Bewaren Je kunt zalmcarpaccio met honing-mosterddressing als je het eenmaal hebt gemaakt niet bewaren. Wel kun je vooraf (bijv. In de Ochtend, niet veel eerder) op de borden de zalm, salade en aankleding verdelen. Bewaar afgedekt onder plastic folie in de koeling. Meng de ingrediënten voor de dressing en laat die afgedekt bij kamertemperatuur staan. Zo hoef je net voor het serveren alleen de dressing nog maar over de zalmcarpaccio te schenken.