Kip Tikka Masala is een klassieker uit de Indiase keuken en dat is niet niets. De zachte kip gemarineerd in de bekende yoghurt marinade. Gebakken en gestoofd in een heerlijke curry is vol van smaak met een romige saus. De smaken trekken in de kip en dat maakt het onweerstaanbaar lekker. En hoewel de lijst met ingrediënten uitgebreid is, zijn ze allemaal heel makkelijk te krijgen!
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Tikka Masala Yoghurt Marinade
Meng in een bakje de gember, knoflook, peper, mosterdzaad, paprikapoeder, komijnpoeder, gemalen koriander en garam marsala.
6 tenen knoflook, 7 cm verse gember, 2 rode peper, 1½ theelepel mosterdzaad, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander, 2 eetlepels garam masala kruiden
Meng het mengsel goed door en doe de helft van dit mengsel in een grote kom. De andere helft zet je even apart.
Marineren
Giet de yoghurt in de grote kom met de helft van de kruiden pasta en meng alles goed door voor de marinade.
200 ml yoghurt
Leg de kip blokjes erin, meng de kip zodat alles goed bedekt is. Dek af met plastic folie en laat minimaal een half uur marineren in de koeling.
800 gram kipfilet
Tikka masala
Smelt de boter in een pan en voeg het uitje en de andere helft van het kruidenmengsel (dat je opzij had gezet) toe.
1 eetlepel roomboter, 2 uien
Laat 5 minuten op laag vuur bakken.
Schep de kip door de kruiden en bak 10 minuten op gemiddeld vuur.
Doe de tomatenpuree erbij, bak die 2 minuten door en voeg dan het water, zout en gemalen noten toe.
30 gram tomatenpuree, 30 gram cashewnoten, 500 ml water, ½ theelepel zeezout
Breng aan de kook en zet het vuur laag. Sudder de curry 15 minuten.
Zet het vuur uit en voeg de slagroom en de derde eetlepel garam marsala toe.
1 eetlepel garam masala kruiden, 100 ml slagroom
Breng op smaak met limoen.
1 limoensap
NOTES
1. Kipfilet - Gebruik kipfilet of kip haasjes voor dit recept.2. Roomboter - Gebruik ongezouten boter om de saus romiger te maken. Je zou ook ghee kunnen gebruiken. Ghee is geklaarde boter die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken en verkrijgbaar bij grotere supermarkten en de Toko.3. Tomatenpuree - Om de smaak te verdiepen. Maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het minimaal 2 minuten bakken.4. Garam masala - Een Indiase geroosterde kruidenmix. Elke regio heeft zijn bereidingswijze Je kunt het in bijna elke supermarkt krijgen.5. - Bewaren
Marineren - In de koelkast kan de kip tot 48 uur gemarineerd worden. Je kunt ook kip toevoegen en marineren in een diepvriesdoos of zak. Bij het ontdooien zal de kip marineren (laat ontdooien in de koelkast)
Koelkast - Bewaar de Tikka Masala afgedekt drie dagen in de koelkast.
Diepvries - Bewaar de Indiase Kip Curry maximaal drie maanden in de vriezer. Laat het ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm de curry opnieuw in de magnetron of doe hem in een pan met een beetje extra water en verwarm opnieuw op medium hoog vuur.
6. - De weergegeven voedingswaarde is per persoon, ervan uitgaande dat je dit met vijf personen eet.