Oosterse Kippensoep is supermakkelijk te maken en bevat naast de kip ook heel veel specerijen. Die geven deze soep een heerlijke aziatische smaak, lekker verwarmend. En door kip, rijst, taugé en eieren in de soep wordt het een lekkere lunch of licht hoofdgerecht. Een maaltijdsoep die iedereen lekker vindt.
4eierenhardgekookt en gepeld. Snij ze verticaal doormidden.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Soep
Schenk olie in de soeppan en laat heet worden op gemiddeld vuur.
2 eetlepels olie
Fruit gedurende 3 minuten de ui, knoflook, sjalotten, laos, kurkuma, gemberpoeder, koriander, komijn, bruine suiker, ketjap, sambal en tamarinde tot het geurig ruikt.
Voeg de bouillon en vervolgens de blokjes kipfilet toe en breng aan de kook.
1 liter kippenbouillon, 250 gram kipfilet
Laat 30 minuten sudderen, proef en breng op smaak met zout. Breng de soep pas op smaak nadat je 30 minuten gesudderd hebt. Er zal tijdens het sudderen wat vocht verdampen en anders wordt de soep misschien te zout.
Opdienen
Leg in elke soepkom twee halve eieren, 50 gram taugé en 40 gram rijst.
160 gram witte rijst, 200 gram taugé, 4 eieren
Schenk de soep op deze ingrediënten en serveer direct.
NOTITIES
1. Tamarinde - Je zou het kunnen vervangen door een combinatie van een eetlepel citroensap en een eetlepel bruine suiker.2. Sambal - Gebruik Sambal Oelek of Sambal Badjak voor het pittig maken van de pilav. Met 2 theelepels sambal is dit recept geschikt voor de hele familie. Voeg meer sambal toe als je van pittig houdt. Sambal kun je ook vervangen door sriracha.3. Ei - Gebruik hardgekookte eieren, die je eerst pelt en dan aanbakt (voor meer smaak). Deze methode voor het koken van hardgekookte eieren gebruik ik zelf altijd.4. Kippenbouillon - Maak je kippenbouillon zelf of gebruik bouillon van een blokje5. Te zout of te pittig?
Mocht de soep te zout zijn verdun dan met water of laat een geschilde aardappel 10 minuten meekoken.
Mocht de soep te veel pit hebben voeg dan 1 eetlepel suiker toe.
6 . Serveer metLekker om te serveren met kroepoek, gebakken uitjes en bosuitjes.7. Ook lekker met - Wil je nog meer groenten voeg dan doperwtjes of dunne reepjes prei toe. Die combineren echt heel goed met deze soep.8. Bewaren
Koelkast: Maak de soep tot en met stap 4, maar breng nog niet op smaak met zout. Laat afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koeling. Verwarm de soep snel en breng op smaak met zout. Ga dan verder met stap 5.
Diepvries: Sudder de soep 30 minuten en schenk in een diepvriesdoos. Laat snel afkoelen naar kamertemperatuur en dek af. Vries in en bewaar tot 2 maanden in de diepvries. Laat op de dag zelf (of de avond vooraf) ontdooien in de koelkast. Verwarm op laag vuur en breng op smaak met zout. Ga dan verder met stap 5.
9. De weergegeven voedingswaarde is per kom soep, er van uitgaande dat dit met vier personen wordt gegeten.