Ga je voor makkelijk dan is deze Beenham uit de Slowcooker met Maple Glaze echt iets voor jou. Mals, vol van smaak, sappig en heel makkelijk te maken. De ham is op langzaam gestoofd in een heerlijke Maple Glaze marinade wat dit vlees nog wat lekkerder maakt. Zonder stress. Deze beenham gaat zeker snel op bij je volgende etentje, want iedereen vindt dit lekker!
Bestrijk de beenham met de marinade. Schenk de rest eroverheen en omheen.
Zet de slowcooker aan op laag. Laat de beenham 2 uur stoven. Controleer dan met een vleesthermometer de kerntemperatuur in het dikste deel van het vlees. Als die nog geen 65 °C aangeeft, dan laat je het vlees nog een kwartier in de slowcooker liggen en controleer je het opnieuw.
Wanneer het vlees gaar is, haal je het uit de slowcooker en leg het op je serveerschaal.
Bestrijk met de glaze die nog in de slowcooker is achtergebleven en bestrooi met verse rozemarijn.
Snij in dunne plakjes en serveer meteen.
NOTITIES
1. Slowcooker tijd – Voor een ham van 500 – 750 gram heb je ongeveer 2 tot 3 uur nodig om een kerntemperatuur van 65 °C te bereiken. Een grote ham van 3 tot 4 kg zal ongeveer 8 uur kooktijd op lage stand kosten.2. Belangrijk! Controleer altijd vooraf of de ham wel in de slowcooker past. Het deksel moet nog dicht kunnen!3. Grotere portie? Bij vrijwel alle recepten geldt dat je dan op de 2x knop kunt drukken, alleen niet bij een slowcooker recept. Verdubbel je het gewicht in vlees, voeg dan 50 tot 100 ml extra vloeistof toe. 4. Heb je nog restjes? Dit is lekker om de restjes voor te gebruiken:
In dunne plakjes op brood
Kleingesneden in de soep of in een maaltijdsalade.
Als pizza topping.
5. Bewaren Laat het vlees voor het bewaren afkoelen naar kamertemperatuur.
Koelkast – Verpak het vlees. Zo blijft het tot 3 dagen goed in de koeling.
Diepvries – Verpak de beenham in folie en vervolgens in een diepvriesdoos. Vries in en bewaar tot maximaal 3 maanden.
Opwarmen – Verwarm de oven voor op 140 °C en verwarm het vlees tot een kerntemperatuur van 50 °C.
6. De weergegeven voedingswaarde is per persoon, ervan uitgaande dat de beenham uit de slowcooker met Maple glaze voor vier personen wordt gemaakt. De waardes zijn te hoog, omdat er vanuit wordt gegaan dat alle glaze gebruikt wordt (en dat is niet het geval).