Duits Gehaktbrood, Falscher Hase genoemd. Het is smeuïg, vol van smaak, zacht en valt niet uit elkaar wanneer je het snijdt. De verrassende ei vulling en krokante bacon bovenop maken deze meatloaf zoveel lekkerder. Dit is niet wat gehakt gevormd in een brood, dit is echt genieten!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Vet een cakevorm 15 cm in met boter, leg een bakpapier in de vorm.
Smelt de boter in de pan en bak het sjalotje in 3 minuten glazig. Roerbak de knoflook 30 seconden mee.
1 eetlepel boter, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook
Doe het gehakt in een grote kom en voeg het paneermeel gebakken uitjes met knoflook, eieren, mosterd, paprikapoeder, zout en peper toe en meng tot het net gemengd is.
Doe de helft van het vlees in de vorm, leg de drie hardgekookte eieren hierop en bedek met de rest van het vlees.
3 hardgekookte eieren
Leg de bacon op het gehaktbrood.
6 plakken bacon
Bak 45 minuten in de oven tot het gehaktbrood gaar is en de kerntemperatuur ( gemeten met een vleesthermometer 75 °C is). Haal uit de oven en verwijder het cakeblik.
NOTITIES
1. Als je jagersaus erbij serveert, maak je deze terwijl het gehaktbrood in de oven bakt.2. Vormen - Je kunt het gehaktbrood vormen op een bakplaat (op een bakpapier), maar een cakevorm van 15 cm, voldoet prima en je gehaktbrood blijft mooi in vorm.3. Eieren koken - Kook de eieren 4-5 minuten tot ze half hard zijn en laat ze schrikken onder koud water (dan kun je ze makkelijker pellen). In de oven zullen ze verder koken. Kook je ze helemaal hardgekookt dan kunnen ze te droog worden in de oven. Je kunt ze tot een dag vooraf koken en bewaren in de koelkast.4. Variaties -
Ook lekkere smaakmakers: ½ theelepel salie, een theelepel dragon of oregano.
Of snij twee augurken fijn en meng ze door het gehakt.
5. Bacon - Wil je niet de bovenkant met bacon bedekken, bestrijk het Duits Gehaktbrood dan elke 10 minuten dat je het bakt in de oven met gesmolten boter. Dan droogt het niet uit en krijg je een heerlijke korst.6. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.7. Bewaren
Koelkast - Je kunt het gehaktbrood 2 tot 3 dagen in de koeling, afgedekt bewaren.
Diepvries - Verpak het brood in twee lagen aluminiumfolie en vries in. Zo blijft het tot een maand goed. Laat ontdooien in de koeling. Tip - Bewaar het vlees in plakjes en leg er bakpapier tussen. Zo kun je de hoeveelheid plakjes eruit pakken die je nodig hebt.
Tip - Restjes Gehaktbrood met ei kun je zowel warm als koud opeten. Lekker bijvoorbeeld dun gesneden op brood.
Opwarmen - Wil je het Duits gehaktbrood opwarmen leg het in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Verwarm 25 minuten bij 180 °C of tot de binnenkant van het gehaktbrood warm is.
8. De weergegeven voedingswaarde is per persoon, uitgaande dat het Duits gehaktbrood met vier personen wordt gegeten.