Tonijnsalade wrap hapjes zijn lekker om te serveren bij een feestje, borrel of house-warming party. Ze zijn snel, makkelijk en lekker. De zelfgemaakte tonijnsalade. Frisse gemengde sla en romige kruidenkaas, zorgen ervoor dat elk hapje heerlijk smaakt. Een wrap hapje dat snel opgaat bij elk feestje.De zelfgemaakte tonijnsalade. Frisse gemengde sla en romige kruidenkaas, zorgen ervoor dat elk hapje heerlijk smaakt. Een wrap hapje dat snel opgaat bij elk feestje.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Maak de tonijnsalade door de tonijn met een vork de brokjes fijn te prakken en te mengen met de mayonaise, curry en Italiaanse kruiden.
280 gram tonijn uit blik, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel curry, ½ eetlepel italiaanse kruiden
Leg een wrap voor je neer en besmeer met een eetlepel kruidenroomkaas.
3 eetlepels roomkaas met kruiden, 3 tortilla wraps
Beleg het midden van de wrap met ⅓ e deel van de tonijnsalade.
Verdeel daar de gemengde sla over.
50 gram gemengde sla
Rol strak op en verpak in plastic folie. Leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Haal uit de koeling en eet meteen of snij in plakjes van ongeveer 1 cm en serveer als hapje.
NOTITIES
1. - Tortilla wrapsHeerlijke naturel tarwetortilla's zijn gebruikt voor dit recept. Maar je kunt ook kiezen voor een meergranen wraptortilla die een wat meer nootachtige smaak heeft.Verwarmen - Door de tortilla kort te verwarmen in een droge koekenpan, kun je beter rollen, zonder dat ze scheuren. Ze hoeven niet heet te zijn, een beetje warm (5 tot 10 seconde op gemiddeld vuur) is voldoende.2. Tonijn - Gebruik tonijn uit blik. Dit kun je kopen met olijfolie, zonnebloemolie of water. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit, maar tonijn in water is wel iets slanker.3. Mayonaise - Maakt een rijke en romige tonijnsalade. En je kunt hem ook goed zelf maken via dit recept voor zelfgemaakte mayonaise.4. Curry - ook wel bekend als curryketchup, currygewürz of currygewürzketchup is een saus die veel gegeten wordt in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Het is een kruidige, zoete variant van tomatenketchup. Wil je hem zelf maken? Kijk dan naar dit lekkere curry recept.3. Rollen in plastic folie - Door de wraps in plastic te rollen en een uur in de koeling te bewaren, zullen de smaken goed mengen en blijft de wrap in vorm.4. - Bewaren
Koeling - De koude wraps met tonijn kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plastic folie in de koeling.
Invriezen - Verwijder de gemengde sla (of voeg hem nog niet toe). Sla kun je niet invriezen! Snij de tortilla's in kleine wraps en spreid die uit op een bakplaat. Zet die 2 uur in de diepvries en verzamel dan de wraps en stop ze in een diepvriesbak of zakje. Zo blijven ze tot 1 maand goed. Laat ze overnacht in de koelkast ontdooien. Voeg daarna de sla toe.
5. - De weergegeven voedingswaarde is per wrap. Eet je het als lunch, dan is de voedingswaarde per wrap: voedingswaarde * 8