Appel frambozen crumble is een heerlijk toetje. Echt comfort food warm, sappig met vruchten gevuld en goudbruin gebakken in de oven. Serveer het met ijs, custard of slagroom en je hebt een toetje dat iedereen heerlijk vindt.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm oven naar 200 °C of 180 °C.
Fruit Vulling
Schil de appels, verwijder de kern en snij in kleine blokjes, doe de appels in de ovenschaal.
4 appels
Meng met kaneel en bruine suiker.
½ theelepel kaneel, 1 eetlepel bruine suiker
Besprenkel met sinaasappelsap.
½ sinaasappel
Voeg nu ook de frambozen en blauwe bessen toe en mix.
75 gram frambozen, 50 gram blauwe bessen
Crumble Topping
Doe de blokjes boter in een schaal met de bloem. Wrijf tussen je vingers totdat je kleine boterkorreltjes bedekt met bloem krijgt. De korreltjes hoeven niet superfijn te zijn.
75 gram boter, 50 gram bloem
Meng de havermout, zout en de bruine suiker door de botermix.
Schuif de appel frambozen crumble in de oven en bak 40 minuten.
NOTITIES
1. Krokant of Kruimelige Crumble? - Deze crumble is heerlijk krokant en goudbruin gebakken. Wil je liever een kruimigere crumble (dan wordt hij wel minder krokant), voeg dan wat meer bloem toe.2. Boter - Zorg ervoor dat je boter goed koud is, zo krijg je mooie kruimel in verschillende groottes. Om het toch goed te kunnen mengen snij je het in blokjes voordat je het door de bloem kruimelt.3. Restje over? - TIP! Heb je nog wat crumble over? Eet die dan de volgende ochtend als ontbijt met wat yoghurt.4. Bessen en Frambozen - Kun je geen verse bessen of frambozen aankomen (of zijn ze niet in het seizoen en veel te duur en hebben ze weinig smaak?). Gebruik diepvries fruit. Voeg dat bevroren toe (dus niet laten ontdooien) en verleng de baktijd met 4 minuten.4. Ieder een eigen portie - Wil je liever voor iedereen een eigen bakje maken. Verdeel het fruit en de crumble over zes ramequins. Bak 20 tot 25 minuten tot de crumble goudbruin is.5. Vervangers
Je kunt appels ook vervangen door perzik of nectarine
Frambozen en blauwe bessen kun je ook vervangen (of aanvullen) met rode bessen of bramen.
Gebruik in plaats van sinaasappelsap, citroensap.
6. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 200 °C. Bij een heteluchtoven is 180 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.7. BewarenOngebakken
Koelkast - Bewaar de Frambozen Appelcrumble twee dagen afgedekt in de koeling.
Diepvries - Afgedekt met twee lagen folie, kan het een maand bewaard worden in de diepvries.
Opwarmen - Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 °C.
Gebakken
Koelkast- Bewaar de Frambozen Havermout Crumble drie dagen afgedekt in de koeling.
Diepvries - Afgedekt met twee lagen folie, kan het een maand bewaard worden in de diepvries.
Opwarmen - Bak 20 minuten, afgedekt met aluminium folie, in een voorverwarmde oven bij 180 °C.
8. De weergegeven voedingswaarde is per portie, uitgaande dat de Appel Frambozen Crumble met zes personen wordt gegeten.