Een heerlijke Boerenschnitzel met Jägersaus, allebei gemaakt zonder pakjes en zakjes. De krokant gebakken schnitzels met de champignons saus is niet voor niet al jaren een klassieker.En in dit recept geserveerd zoals je het traditioneel in een Duits restaurant wordt geserveerd. Met gemengde groenten en een schijfje citroen. Een heerlijke maaltijd!
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duitse keuken, Europese keukens
Porties 4personen
calorieën 879kcal
Ingrediënten
Verse Groenten
200gramwortelsgeschraapt in kleine stukjes van 2 cm
Voeg de paprika, ui en spekreepjes toe en roerbak 3 minuten op gemiddeld vuur tot de ui glazig is.
½ puntpaprika, 1 ui, 125 gram spekreepjes
Meng daar het wortel-groentemengsel door.
Boerenschnitzel
Vul drie bakjes met bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
100 gram bloem, 2 eieren, 100 gram paneermeel
Haal de schnitzel eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
4 schnitzels
Verhit een pan met de olie tot hij heel heet is en bak de schnitzels goudbruin aan beide zijden, ongeveer 3 minuten per kant.
100 ml olie
Serveren
Maak de Jägersaus volgens het recept (zie tips).
500 ml Jägersaus
Serveer de schnitzels met de groenten en Jagersaus.
NOTES
1. Schnitzel
Vaak wordt voor een schnitzel een karbonade of koteletten zonder bot of schouderlapjes gebruikt. Dit wordt platgeslagen met een vleeshamer tot het tussen de 3 en 5 mm dik is. Je kunt ook een rundvlees, kalf of kip gebruiken om schnitzel te maken.
Haal de schnitzels door het paneermeel, maar druk het niet te hard aan. Een goede schnitzel heeft een korst met luchtbellen. Wanneer je het paneermeel te hard aan drukt, krijg je die niet meer.
Draai de schnitzels maar één keer.
2. Olie
Gebruik olie of geklaarde boter. Bak de schnitzels niet in normale boter. Dit bevat melkeiwitten die verbranden als het te heet wordt.
Verwarm de olie tot 160 °C (ongeveer), je wilt het warm genoeg hebben om de schnitzels snel aan te bakken, maar wordt het veel warmer dan kun je het paneermeel verbranden.
Bak niet te veel schnitzels tegelijk in de pan. Door het toevoegen van de schnitzels aan de pan, daalt de temperatuur van de olie en krijg je niet.
3. Bewaren Laat alles snel afkoelen. Een schnitzel is het allerlekkerste als hij vers is, maar wil je hem bewaren, doe dat dan apart van de saus.
Koelkast - Bewaar de saus en het vlees apart en afgedekt onder plasticfolie gedurende maximaal 2 dagen.
Diepvries - Vries de saus en de boerenschnitzel apart in. Zo blijven ze beiden tot 2 maanden goed in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm de schnitzel 5 minuten in de Airfryer bij 200 °C, of gedurende 10 tot 15 minuten in de oven bij 200 °C. Aan de jagersaus voeg je twee eetlepels water toe en verwarm je op gemiddeld vuur op het fornuis, terwijl je roert. Of maak de saus warm in de magnetron.