Een heerlijk romig Dropijs Recept zonder IJsmachine. Makkelijk en superlekker te maken. Je hebt niet eens een ijsmaker nodig (en dat proef je niet). Alleen maar Slagroom, melk, Mascarpone, suiker, vanille-extract en drop! Het ijs is zacht, goed te scheppen en een heerlijk toetje bij warme dagen.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de drop fijn en doe in een steelpan.
100 gram drop
Schenk de melk erbij en verwarm op laag vuur tot het drop is opgelost. Laat afkoelen.
100 ml volle melk
Mix de slagroom met de suiker tot hij lobbig is.
200 ml slagroom, 240 gram suiker
Voeg mascarpone, vanille-extract en drop mix toe en mix tot het de dikte van Griekse yoghurt heeft.
250 gram mascarpone, 1 theelepel vanille-extract
Laat minimaal 4 tot 5 uur bevriezen in de diepvries.
NOTITIES
1. Vanille-extract - Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).2. Drop - In dit recept heb ik pittig zout gekozen met een vleugje zeewier. Maar ook zoete drop of laurier zou heerlijk zijn.3. Serveren - Je kunt het waarschijnlijk meteen uit de diepvries scheppen als je het binnen 24 uur gebruikt. Anders kan het zijn dat je het ijs 5 minuten moet laten staan voor je mooie bollen kunt scheppen.4. IJsmachine - Wil je dit maken in de ijsmachine, dan kan dat natuurlijk ook. Volg de instructies zoals gegeven zijn door de fabrikant.5. Bewaren
Diepvries - Je kunt het dropijs bewaren gedurende 1 maand. Wanneer je tussentijds ijskristallen op de bovenkant ziet verschijnen, kun je het beter weggooien.
6. De voedingswaarde is per persoon, er vanuit gaande dat je een coupe met drie bollen vult.