Zelfgemaakte Aardappelsalade met Mayonaise en andere heerlijke ingrediënten, wordt het nog beter? De rijke, zoete, romige salade is op na elke barbecue en zomerpicknick. Met een zoetzure dressing met een romige textuur, knapperige groenten en kruiden, is dit het beste aardappelsalade recept dat ik ken.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes die ongeveer even groot zijn (zo zijn ze tegelijkertijd gaar).
750 gram aardappelen
Doe ze in een pan en voeg de twee eieren toe. Schenk voldoende koud water erbij, zodat alles onderstaat en breng aan de kook.
2 eieren
Draai het vuur laag en laat het 13 minuten koken. Haal de eieren eruit en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snij ze in grove stukken.
Kook de aardappelen verder tot ze gaar zijn. Dat kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken. Als je daarbij geen weerstand voelt, zijn de aardappelen gaar.
Giet de hete aardappelen af en verdeel ze over een bakplaat, zodat ze aan de lucht kunnen drogen en afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de afgekoelde aardappelen, eieren, wortel, bleekselderij en uien in een grote kom. Meng voorzichtig; je wilt geen puree maken.
Meng de mayonaise, azijn, mosterd, suiker, paprikapoeder en zout in een middelgrote kom. Voeg toe aan de grote kom en meng voorzichtig, zodat alles bedekt is.
125 ml mayonaise, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels suiker, ½ theelepel gerookte paprika, ½ theelepel zout
Dek de kom af met plastic folie en laat hem minimaal een uur in de koelkast afkoelen (maar je kunt hem langer bewaren).
NOTITIES
1. Aardappel - Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes. Begin met het schillen van de aardappelen. En snijd ze in gelijke stukken. Kook tot ze gaar zijn en laat ze goed afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt. Als je je aardappelen niet wilt schillen, gebruik dan rode aardappelen, die geven zo'n mooie kleur in het eindresultaat.2. Azijn - om een beetje een pittige smaak aan de dressing te geven. De Amish gebruiken witte natuur azijn, maar je kunt ook appelcider of wittewijnazijn gebruiken.3. Bleekselderij - fijn gesneden. Zorg ervoor dat je fijne stukjes snijdt. Anders kan de selderij overweldigend van smaak zijn.4. Bewaren
Koelkast - In de koelkast kun je de aardappelsalade afgedekt met plastic folie (of in een luchtdichte doos) maximaal drie dagen bewaren. Ik wed dat je de salade na een dag nog lekkerder zult vinden, omdat daardoor de smaken beter intrekken.
Diepvries - Bewaar het niet in de vriezer; hierdoor worden de aardappelen papperig als ze ontdooid zijn.
5. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per portie, uitgaande van acht personen.