Deze prei roomkaas dip recept is erg populair in Nederland. In de supermarkt is een prei roomkaas dip te koop onder de merknaam Heksenkaas®, en deze is net zo lekker! Het bevat roomkaas, mayonaise, knoflook, prei en verse kruiden.
Pulseer tot alles gemengd is. De dip hoeft niet superglad te worden, maar mag nog stukjes bevatten.
NOTES
1. Schoonmaken prei - Een goede tip om de prei schoon te maken is om een stukje van de bovenkant te snijden. Pak dan je mes en snijd van boven tot 2 cm van de onderkant (dus niet helemaal door). Draai vervolgens een kwartslag en herhaal. Nu kan elk blad van de prei heel goed afgespoeld en schoongemaakt worden en blijft er geen zand achter.2. Rijstazijn - is een zoete, zure smaak. Je kunt het vergelijken met appelciderazijn. Als je geen rijstazijn hebt, kun je deze vervangen door appelciderazijn of witte wijnazijn.3. Bewaren
Koelkast - Dek de roomkaas prei dip af met plastic folie, of gebruik een luchtdichte verpakking en bewaar het maximaal drie dagen in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.
Diepvries - Vries het niet in. De consistentie van de dip zal veranderen, en het is niet zo lekker meer.
Restjes - gebruik ze op een broodje of een wrap (met wat sla en gerookte kip) als lunch de volgende dag!
4. Serveer met / gebruik inHier wat tips om de prei roomkaas dip te gebruiken