Dit is zo'n makkelijke manier om je favoriete vleessoort te bereiden: perfect gebakken entrecote uit de Airfryer. Pekel eerst de entrecote droog, waardoor deze veel smaak krijgt en het vlees lekker mals wordt. Bak vervolgens in de airfryer tot het gaar is. Ik serveerde deze heerlijke steak met wat beroemde café de Paris kruidenboter. En dat recept deel ik vandaag ook met je. Je zult dol zijn op deze combinatie.
Leg een stuk plastic voor je neer en leg de boter erop.
Vorm een rol en wikkel het plastic er omheen.
Zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven en de smaken te versterken.
Entrecote uit de Airfryer
Neem een rooster en leg het op een bakplaat.
Doe het zout, peper en knoflookpoeder in een kleine kom en meng. Dit is de droge pekelmix.
1 eetlepel zout, ½ theelepel peper, ½ theelepel knoflookpoeder
Dep de entrecote droog met een keukenpapier.
2 Entrecotes
Strooi de pekelmix aan alle kanten van elke steak. Leg beide steaks naast elkaar op het rooster. Dek af met aluminiumfolie.
Zet alles minimaal 90 minuten in de koelkast.
Haal het uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen (30 minuten).
Verwarm de Airfryer voor op 200 °C
Spoel de steaks af en dep ze droog.
Leg de entrecotes in de Airfryer (als je ze allebei kunt bakken, anders bak je ze een voor een. Ze moeten los van elkaar liggen want er moet lucht tussendoor kunnen stromen). Bak 6 minuten en draai om.
Bak nog 6 minuten en meet de temperatuur met een vleesthermometer. Het vlees is medium done wanneer de thermometer 60-63 °C aangeeft. Wil je een andere gaarheid, zoek dan in de opmerkingen de benodigde temperatuur erbij.
Wikkel de steaks in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.
Leg op een bord en leg er een plak café de Paris boter op. Serveer.
NOTITIES
1. Entrecote - Gebruik de beste entrecote die je kunt pakken. Je zult nog lekkerder van dit recept genieten. Je kunt ook ribeye, T-bone of baklappen gebruiken.2. Boter - gebruik ongezouten boter op kamertemperatuur. En bij voorkeur grasboter. Deze boter wordt zachter, zodat de ingrediënten beter mengen.3. Dragon - heeft een anijssmaak. Overdrijf niet met dit kruid want dan wordt het overheersend.4. Worcestershire-saus - is een vloeibare bruine saus die pittig is en wat umami heeft. Deze saus bevat ansjovis, dus als je geen vis kunt of wilt eten, gebruik hem dan niet (of gebruik de vegan variant)5. Vlees temperatuur vs. Gaarheid (Entrecote)Wil je een specifieke gaarheid, dan vind je hier de perfecte kerntemperatuur. Zorg ervoor dat je je vleesthermometer in het midden van het dikste deel van de entrecote steekt.
Rare (koud rood centrum): 52 ° C
Medium Rare (warm rood centrum): 57 ° C
Medium (warm roze centrum): 63 ° C
Medium Done (licht roze centrum): 66 ° C
Well Done (weinig of geen roze centrum): 71 ° C
6. BewarenAls je kunt, eet de entrecote dan meteen. Dan is deze steak het allerlekkerste.
Koelkast - Je kunt het in een luchtdichte doos maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries - Doe de entrecote in een diepvrieszak of doos en bewaar deze maximaal een maand in de vriezer. Laat het ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Leg de steaks op een rooster en bak ze op 120 °C tot ze de gewenste gaarheid hebben.
7. De voedingswaarde is per persoon: één entrecote met de café de Paris kruidenboter. Het is waarschijnlijk een beetje te hoog omdat je niet alle boter opeet. De exacte waarden zijn dus lager.