Pilav met Rundergehakt en Perziken is een variatie op dit populaire rijstgerecht, ook wel pilaf genoemd. Het is een eenvoudig recept met veel heerlijke smaken, dat in slechts 20 minuten op tafel staat. De rijst en het vlees zijn gebakken met smaakvolle kruiden, waardoor het een beetje zoet en een klein pitje heeft, maar alles is goed in balans. Dit is een geweldig recept als je op een drukke doordeweekse avond een heerlijke maaltijd nodig hebt, en het hele gezin zal er dol op zijn.
Voeg de gekookte witte rijst toe en verwarm alles tot het heet is terwijl je blijft roeren.
400 gram ongekookte rijst
Serveer.
NOTITIES
1. Rundergehakt - dit recept is heerlijk met rundergehakt Maar je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt.2. Perziken - Gebruik perziken uit blik, want je gebruikt het fruit en de siroop in deze pilaf met rundergehakt.3. Ketjap Manis - een Indonesische zoete sojasaus wordt in dit recept gebruikt. Heb je geen Ketjap Manis in huis, maar wel lichte sojasaus, natriumarme sojasaus of donkere sojasaus? Voeg twee eetlepels honing en een eetlepel extra bruine suiker toe aan de toegevoegde sojasaus.4. Tomatenpuree - Om de smaak te verdiepen. Maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het 2 minuten bakken.5. Sambal - Gebruik Sambal Oelek of Sambal Badjak voor het pittig maken van de pilav. Met ½ theelepel sambal is dit recept geschikt voor de hele familie. Voeg meer sambal toe als je van pittig houdt.6. Bewaren
Koelkast - Koel de pilav met rundergehakt snel af en dek af met plastic folie. Zo kun je hem maximaal drie dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries - Doe de afgekoelde pilau in een diepvrieszak of doos en bewaar deze maximaal twee maanden in de vriezer.
Opwarmen - Verwarm al roerend in een magnetron of wok op middelhoog vuur.
7. De voedingswaarde is per portie, ervan uitgaande dat de pilav met rundergehakt en perziken door vier personen wordt gegeten.