Het vleugje asperge in dit ijs zal je op een heerlijke manier verrassen! Asperge-ijs dat rijk en romig is, geen ijskristallen heeft en perfect kan worden geschept. Slechts 6 ingrediënten, en je hebt geen ijsmachine nodig! Dit is zo'n makkelijk recept!
Voeg de aspergemelk toe aan de kom en roer voorzichtig met een spatel tot het gemengd is.
Giet de inhoud van de kom in een diepvriesdoos, dek deze af met een deksel en vries minimaal 4 uur in.
Schep mooie bollen in een coupe, voeg frambozen toe en serveer.
NB. Als het ijs 24 uur of langer is ingevroren, kan het een paar minuten duren voordat het zacht is voordat je het makkelijk kunt scheppen.
NOTITIES
1. Asperges - Voor dit ijs kun je groene of witte asperges gebruiken. Bij het eten van groene asperges krijg je een subtiele zoete en bittere smaak gecombineerd met een aardse smaak. De witte asperges zijn milder en minder uitgesproken van smaak.2. Serveren - Je kunt het waarschijnlijk meteen uit de diepvries scheppen als je het binnen 24 uur na het invriezen serveert. Anders haal je het ijs uit de diepvries en laat je het 5 minuten staan voordat je het mooi kunt opscheppen.3. IJsmachine - Wil je een ijsmachine gebruiken, dan kan dat ook. Volg de instructies van de fabrikant om het voor te bereiden en in te vriezen. Als het ijs bevroren is, bewaar het dan in een bakje in de vriezer.4. Bewaren - Zelfgemaakt asperge-ijs kun je maximaal 1 maand bewaren. Als je ijskristallen op het ijs ziet, moet je het ijs weggooien en niet meer eten.5. Voedingswaarde - Ik ben ervan uitgegaan dat je hier vier coupes mee kunt vullen. De voedingswaarden zijn dan per coupe. Dus als je bijvoorbeeld maar één bolletje ijs eet, zijn de voedingswaarden lager. De voedingswaarde is exclusief frambozen.