Deze Mousse van Asperges met Gerookte Forel is makkelijk te maken en heeft een geweldige smaak. Dit lepel gerecht is romig, ziltig en heeft een klein pitje. Iedereen zal verrast zijn (op een goede manier) en je zult er meer van nodig hebben!
80gramaspergesgeschild en 2-3 cm van de onderkant verwijderd (harde deel)
1blaadjegelatine½ theelepel gelatine poeder, geweekt in koud water
2eetlepelslagroom
⅛theelepelzout
⅛theelepelpeper
2eetlepels Zure room
1theelepelMierikswortel
50gramGerookte forel
Peterselie
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Kook de asperges in een hoge pan in een laagje water van ongeveer 2 cm. De asperges zijn gaar als je met een mes makkelijk door de bovenkant van de asperges kunt prikken. De tijd zal tussen 5 minuten (dunne asperges) en 12 minuten (dikke asperges) zijn.
80 gram asperges
Giet de asperges af en laat ze met deksel op de pan staan (houd hierbij dezelfde als de kooktijd in het water aan).
Doe de asperges in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Verhit de aspergepuree in een steelpan tot hij heet is (hij hoeft niet te koken). Knijp het gelatine blaadje uit en voeg de gelatine toe en los op.
1 blaadje gelatine
Laat het aspergemengsel 15 minuten afkoelen.
Klop de slagroom met zout en peper stijf. Meng door het aspergemengsel.
Doe een eetlepel aspergemousse op een lepel (of een amuse schaaltje). Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Meng in een kleine kom de zure room met de mierikswortel. Doe in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
2 eetlepels Zure room, 1 theelepel Mierikswortel
Neem een amuse lepel, leg er een klein stukje gerookte forel op en spuit een dot mierikswortelroom erop.
50 gram Gerookte forel
Garneer met wat peterselie en serveer.
Peterselie
NOTES
1. Asperges - Ik gebruikte witte asperges, maar je kunt ook groene asperges voor de hapjes gebruiken. Ze zijn even lekker voor deze amuse. Als je geen verse asperges kunt krijgen, kun je kiezen voor asperges uit pot.2. Gelatine - Een geleermiddel dat wordt gebruikt voor de mousse. Je kunt het als vellen of als gelatinepoeder kopen. Begin met het zacht maken van de gelatine in het water, en daarna los je het op in een hete vloeistof. Het maakt voor het resultaat niet uit welke soort gelatine je gebruikt.3. Gerookte forel - deze vis heeft een zeer zachte en delicate smaak. En daarom vinden veel mensen het leuk. Als je het niet kunt krijgen of niet lekker vindt, kun je het ook vervangen door gerookte makreel of zalm.4. Bewaren
Koelkast - Je kunt de amuse een dag afgedekt bewaren.
Diepvries - Je kunt dit niet invriezen.
5. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per amuse. Het is waarschijnlijk een beetje hoog uitgevallen omdat je niet alle aspergemousse en mierikswortelroom zult gebruiken.