Lekker, lichtzoet en dorstlessend - zelf aardbeienlimonade maken is makkelijk en heel lekker. Boordevol aardbeien en munt. Een heerlijk drankje, fris sprankelend om te serveren met warm weer. En je maakt het snel. Dit drankje vinden de kids echt lekker!
450gramaardbeiengewassen, kroontje verwijderd en in vieren gesneden
1takjemunt
1literbruisend water
handvol ijsblokjes
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Giet de aardbeiensiroop in een kan.
125 ml aardbeiensiroop
Voeg de aardbeien en het takje munt toe.
450 gram aardbeien, 1 takje munt
Vul de kan met bruisend water en zet alles minimaal 30 minuten in de koelkast.
1 liter bruisend water
Voeg voor het serveren ijsblokjes toe.
handvol ijsblokjes
NOTES
1. - AardbeienGebruik verse aardbeien als je ze kunt krijgen. Aardbeien zijn het lekkerst in het late voorjaar en de zomer. Anders kunnen ze waterig smaken. Dit is een heerlijke limonade met aardbeien. Maar het is net zo lekker als het wordt gemaakt met bramen, frambozen en rode aalbessen (noem maar op).2. - Bruisend waterWater met bubbels, maar zonder extra smaak.3. - AardbeiensiroopGebruik zelfgemaakte of in de winkel gekochte aardbeiensiroop. Je kunt suikervrij of met suiker gebruiken, wat je voorkeur heeft.4. - Bewaren
Koelkast - bewaar aardbeienlimonade met verse aardbeien maximaal twee dagen in de koelkast in een kan met folie (of een kan die je af kunt sluiten).
Diepvries - bewaar de limonade niet in de vriezer. De aardbeien worden zacht en veranderen van structuur, wat niet lekker is.
5. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is per glas aardbeienlimonade met een portie verse aardbeien.