Deze geroosterde knoflook aardappelen met spekjes zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Het geheim zit hem erin dat de aardappeltjes alle smaken opnemen, de kruiden, Parmezaanse kaas, boter en spekjes en daarnaast heerlijk knapperig gebakken zijn in de oven.
Meng de botersaus door de aardappelen en serveer meteen.
NOTITIES
1. - Aardappelen Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.2. - KruidenHeerlijke groene kruiden. Gebruik gedroogde kruiden voor het meebakken in de oven en verse peterselie om er naderhand overheen te strooien.3. - OvenWanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 200 °C. Bij een heteluchtoven is 180 °C voldoende.4. - Bewaren
Koelkast - Bewaar de aardappeltjes afgedekt tot 2 dagen in de koelkast.
Diepvries - Verdeel de aardappels zoveel mogelijk in één laag (bijvoorbeeld op een bord of bakplaat) en vries ze in. Doe ze vervolgens in een diepvriesdoos of zak. Ze blijven zo tot 6 maanden goed. Let op de structuur van de aardappels kan iets veranderen. Laat de aardappels in de koelkast ontdooien.
Opwarmen - Bak de aardappeltjes op in een koekenpan tot ze warm zijn.
5.- VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per portie.