Pappardelle al Ragù is de Italiaanse variant van een stoofpotje met draadjesvlees. Met al die heerlijke smaken uit de Italiaanse keuken: tomaten, wijn, tijm en laurierblad omgetoverd in een klassieke Italiaanse tomatensaus. Geserveerd met heerlijke brede lintpasta (de Pappardelle). En om dit Italiaanse stoofvlees met pasta echt makkelijk te maken gemaakt in de slowcooker. Daar ga je van genieten!
Giet de wijn in de koekenpan en verwarm kort op laag vuur, terwijl je met een houten spatel de aanbaksels in de pan losmaakt. Schenk de wijn in de slowcooker.
250 ml rode wijn
Voeg de tomatenblokjes, bouillonblokjes, en tijm toe. Roer alles goed door.
Leg de laurierblaadjes bovenop en zet de slowcooker aan op lage stand gedurende 8 uur.
3 laurierblaadjes
Verwijder de laurierblaadjes.
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Roer nog eens goed door elkaar. De saus wordt nu dikker.
Pappardelle en serveren.
Ongeveer een kwartier van tevoren voeg je de pappardelle toe aan een pan met ruim kokend water en kook je hem al dente (zoals op de verpakking beschreven staat). Giet af.
500 gram pappardelle
Serveer samen met de Beef Ragù en Parmezaanse kaas.
Parmezaanse kaas
TIP: Je kunt de ragù ook al met de pappardelle mengen na het afgieten. Zo kleeft de saus er bij het serveren mooi omheen.
NOTITIES
1. - VleesIn dit recept zijn runderlappen gebruikt. Maar je kunt ook hachee vlees of riblappen gebruiken.2. - BouillonIn dit recept gebruik ik 2 blokjes rundvlees bouillon die geschikt zijn om ½ liter bouillon te maken. Heb je een blokje voor 1 liter dan gebruik je 1 blokje. Je kunt eventueel ook groentebouillon blokjes gebruiken.3. - Rode wijnGebruik een volle rode wijn zoals Sauvignon of Merlot. De alcohol verdampt door het koken van de saus. Gebruik je liever geen wijn, vervang het dan door 250 ml bouillon.4. Grotere portie? Bij bijna alle recepten geldt dat je dan op de 2 × knop kunt drukken, alleen niet bij een slowcooker recept. Verdubbel je het gewicht in vlees, voeg dan 50 tot 100 ml extra vloeistof toe.5. - Slowcooker stand en tijd Zet de slowcooker op low en laat het vlees in 6 tot 8 uur garen. Zet je de slowcooker op high dan is het de daging smoor in 4 - 6 uur klaar.6. - Pasta Ragù is lekker met pappardelle omdat het wat breder is en de saus er daarom goed omheen kleeft. Maar spaghetti, penne en tagliatelle kunnen ook.7. - Op het fornuisHeb je geen slowcooker, dan gebruik je een braadpan of grote hapjespan. Braad het vlees aan en vervolgens de groente. Doe het vlees terug in de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe en 400 ml extra water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 2 tot 3 uur sudderen. Pluk het vlees dan uit elkaar, doe het terug in de pan en laat nog eens 30 minuten sudderen (de saus wordt nu dikker).8. - BewarenLaat de ragù snel afkoelen naar kamertemperatuur. Heb je ook pappardelle over? Meng dat door de ragù voor je hem gaat bewaren.
Koelkast - Bewaar de ragù in een luchtdichte doos gedurende maximaal 3 dagen in de koelkast.
Diepvries - Verpak de ragù (met pappardelle) in een diepvriesdoos of zak. Zo blijft hij tot 2 maanden goed in de diepvries.
Opwarmen - Verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren, tot het warm is.
9. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde zijn per persoon ragù met Pappardelle pasta.