Malse kip met Boemboe Bali kruiden, dit recept uit de Indische keuken is ZO lekker. Het is een makkelijk recept waarbij de kip wordt gebakken in een kruidenmengsel (de boemboe) en vervolgens gestoofd.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit wat olie in de wok en bak de kip tot hij goudbruin is. Hij hoeft nog niet gaar te zijn. Haal met een schuimspaan de blokjes uit de wok en zet even terzijde. Maak de wok schoon.
2 eetlepels zonnebloemolie, 800 gram kipfilet
Was je peper en snij de bovenkant eraf en snij in grove stukken.
1 rode peper
In de foodprocessor stop je de peper, sjalot, gember, knoflook, laos, koriander, komijn, tamarinde en trassi toe. Pulseer tot je een gladde boemboe hebt.
Doe de geraspte kokos en 100 ml water in de pan en breng aan de kook.
75 gram geraspte kokos, 100 ml water
Zet het vuur laag en 30 minuten sudderen.
Serveer meteen.
NOTITIES
1. Boemboe - Voor het maken van de boemboe in stap 3 gebruik je een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine stamp het dan fijn in de vijzel of snij alles zo fijn mogelijk.De boemboe wordt kort aangebakken in de koekenpan, zodat alle smaken vrij komen.2. Trassi - Een garnalenpasta die veel gebruikt wordt in de Indonesische keuken. Je kunt het vervangen door 1 theelepel miso of 1 theelepel vissaus (maar de smaak is wel een beetje anders).3. Palmsuiker - Palmsuiker heeft een karamelachtige licht zoute smaak. Je kunt het vervangen door donkerbruine basterdsuiker (al is de echte palmsuiker veel intenser van smaak).4. Tamarinde - Dit kun je in de supermarkt vinden of bij de Toko. Je kunt het vervangen door twee theelepels azijn met twee theelepels suiker.5. Salam Blad - Dit is ook bekend als Indische laurier en is gedroogd (en soms ook vers of in de diepvries) bij de Toko. Heb je geen Salam blad vervang dan door 2 laurierblaadjes.6. Pittig - Dit recept is gemaakt om te eten met je hele gezin. Het valt dus in de categorie licht pittig. Maar hou je van wat heter eten voeg dan 1 tot 2 extra pepertjes toe.7. Bewaren -
Koelkast - De Ajam Boemboe Bali kun je afgedekt tot drie dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries - Laat de Indische Kip met Boemboe Bali snel afkoelen en doe in een luchtdichte diepvriesdoos of zak en vries in. Zo blijft dit tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm de kip op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
8. De weergegeven voedingswaarde zijn per persoon, zonder bijgerechten.