Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
1. Tomaten |
In de zomer, wanneer tomaten in het seizoen zijn, is het lekker om deze soep met verse tomaten (1 kg) te maken. Gebruik buiten het seizoen tomaten uit blik. |
2. - Groentebouillon |
In dit recept kun je bouillonblokjes gebruiken of verse bouillon. Als je er maar voor zorgt dat de totale hoeveelheid vocht 700 ml bedraagt. Dus twee blokjes bouillon en 700 ml water of 700 ml zelfgemaakte groentebouillon. |
3. - Op smaak brengen met zout en peper |
Omdat bouillon soms wel en soms geen zout bevat is het belangrijk om aan het eind (dus na het toevoegen van de roux) de soep nog te proeven en eventueel extra zout toe te voegen. Doe dat niet eerder, want door het koken kan er vocht verdampen en de soep te zout worden. |
4. - Slowcooker |
Maak je deze soep op de hoge stand van de slowcooker dan is hij in drie uur klaar. Zet je de slowcooker op lage stand aan, dan doe je er 6 uur over voordat de tomatensoep klaar is. |
5. - Bewaren |
|
6. - Voedingswaarde |
De weergegeven voedingswaarde zijn per persoon (er van uit gaande dat er 6 porties uit de soep gaan). |
Lekkere Tomatensoep uit de Slowcooker (met Kaas en Prei) https://www.byandreajanssen.nl/lekkere-tomatensoep-uit-de-slowcooker/ 10/01/2022