Lekkere Goulashsoep met een klein pitje en veel smaak. Een heerlijke maaltijdsoep. En omdat je hem in de slowcooker maakt is het een supermakkelijk recept. Vooral op van die kille koude dagen! Hier kun je je gezin echt blij mee maken.
1rode paprikazaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes gesneden
500gramrunderschenkelin blokjes
1500mlrunderbouillon
2eetlepelsrode wijnazijn
1eetlepelPaprikapoederHongaars of zoet
1eetlepelsuiker
1 ½eetlepelkarwijzaad
2tomatenontzaad, in blokjes gesneden
200gramaardappelsgeschild en in blokjes
1laurierblaadje
Garnering (optioneel)
60gramcrème fraîche
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit een koekenpan op het vuur en voeg de spekreepjes toe.
250 gram spekreepjes
Bak 2 minuten en schep de knoflook, uien en tomatenpuree erbij.
250 gram uien, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 tenen knoflook
Roerbak 1 minuut en voeg de paprika en wortelblokjes toe. Schep alles goed door en bak 2 minuten. Haal met een schuimspaan uit de pan en doe alvast in de slowcooker.
1 rode paprika, 150 gram wortels
Schep nu in het achtergebleven vocht de vleesblokjes en bak op hoog vuur bruin. Ongeveer 4 minuten aan beide zijden.
500 gram runderschenkel
Doe ook het vlees in de slowcooker.
Schenk nu de runderbouillon en wijnazijn erbij.
1500 ml runderbouillon, 2 eetlepels rode wijnazijn
Schep het paprikapoeder, suiker en karwijzaad in de slowcooker.
1 eetlepel Paprikapoeder, 1 eetlepel suiker, 1 ½ eetlepel karwijzaad
Doe de blokjes tomaat en aardappels erbij en roer alles goed door.
2 tomaten, 200 gram aardappels
Leg dan het laurierblaadje bovenop.
1 laurierblaadje
Zet de slowcooker aan en gaar 6 uur op hoge stand of 8 uur op lage stand.
Serveren
Verwijder het laurierblaadje en schenk in de soepkommen. Garneer met een lepel crème fraîche.
60 gram crème fraîche
NOTITIES
1, Runderschenkel - In dit lekkere goulashsoep recept gebruik je runderschenkel. Het is een wat vetter vlees, dat heerlijk mals kookt in de slowcooker. Je kunt dit ook vervangen door runderlappen (bij voorkeur niet de magere)2. Paprikapoeder - Traditionele goulash gebruikt Hongaars paprikapoeder. Dat is zoet, mild en heeft toch een wat diepere smaak. Kun je dat niet aankomen dan vervang je dat door zoet of mild paprikapoeder.3. Aardappels - Gebruik blokjes aardappels (en die kun je gewoon kant-en-klaar kopen). Maar Goulashsoep kun je ook prima maken zonder. In dat geval krijg je een Duitse goulashsoep.4. Bewaren -
Koelkast - Laat de soep snel afkoelen en schenk in een luchtdicht afgesloten doos. Bewaar die maximaal 3 dagen in de koelkast. Verwarm op laag vuur tot de soep warm is.
Diepvries - Laat de soep snel afkoelen en schenk in een diepvriesdoos. Bewaar die gedurende maximaal 2 maanden in de vriezer. Laat de soep ontdooien in de koelkast en verwarm op laag vuur tot hij warm is.
5.Voedingswaarde -De weergegeven voedingswaarde zijn per persoon (er van uit gaande dat er 5 porties uit de soep gaan).