Bieflappen bakken met groene kruiden (of baklappen). Dit is precies het recept hoe je van een budget-vriendelijk stukje vlees iets heel speciaals maakt. Lekker gegrild met een heerlijke groene kruiden marinade. Het heeft een diep bruine korst, mooi rosé van binnen, is heerlijk sappig en superveel smaak!
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 12 minutenmin
Marineren 30 minutenmin
Totale Tijd 47 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
10takjesbasilicum versalleen de blaadjes
10takjesverse tijmalleen de blaadjes
10takjespeterseliealleen de blaadjes
1teentjeknoflookschil verwijderd, uitgeperst
50mlolijfolie extra vierge
⅛theelepelpeper
500grambieflapjesbaklapjes, 4 stuks
¼theelepelzeezout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Hak de basilicumblaadjes, tijm en peterselie fijn en doe in een glazen schaaltje.
Vul aan met knoflook en peper en schenk de olijfolie erbij.
1 teentje knoflook, ⅛ theelepel peper
Meng goed door en verdeel over twee schaaltjes.
Dep de bieflapjes droog en smeer de marinade uit het eerste bakje op de lapjes. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koeling.
500 gram bieflapjes
Haal het vlees 15 minuten voor je het gaat grillen uit de koelkast.
Verhit de grill (pan) tot hij goed heet is.
Leg de lapjes op de grill en bak 6 minuten. Draai om en bak nogmaals 6 minuten.
Haal het vlees van de grill en verpak in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
Bestrooi met wat zeezout en serveer met het tweede bakje met groene kruiden.
50 ml olijfolie extra vierge, ¼ theelepel zeezout
NOTITIES
1. Bieflappen / Baklappen Deze kun je ook vervangen door biefstuk. De grilltijd wordt dan 2 minuten aan beide zijden.2. Basilicum, tijm en peterselie Je kunt natuurlijk ook andere kruiden kiezen. Denk aan rozemarijn, salie of oregano.3. TIP
Haal het vlees 15 minuten voordat je het gaat bakken uit de koelkast. Zo wordt het gelijkmatiger gegrild.
4. Bewaren
De marinade kun je tot een dag van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koeling. Door de olijfolie blijven de kruiden mooi groen.
Koelkast - Laat het vlees snel afkoelen naar kamertemperatuur. Je kunt het tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries - Laat het vlees snel afkoelen. De bieflappen kun je als ze zijn bereid, bewaard in een diepvrieszak of doos, tot 2 maanden bewaren in de diepvries. Laat ze in de koelkast ontdooien.
Opwarmen na het bewaren in koelkast of diepvries - Laat het vlees op kamertemperatuur komen (een kwartiertje buiten de koelkast) voordat je hem opwarmt. Bak hem dan 12 minuten in de oven bij 80 °C.