Sinaasappel semifreddo maak je eenvoudig met slechts VIJF ingrediënten en wat pure chocola. En het vleugje sinaasappel vermengd met de kruidige Licor 43 ga je zeker lekker vinden. Je maakt het Italiaanse nagerecht zonder ijsmachine en het resultaat? Romig, luchtig en fris. Deze ijskoude lekkernij kun je elke dag wel eten.
4eetlepels pure chocoladeStuks, rasp, schaafsel of…
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Sinaasappel schaaltjes
Halveer de sinaasappels. Pers ze uit. Verwijder met een mesje de rest van de velletjes binnenin de sinaasappelschil.
Sinaasappel semifreddo
Rasp de schil van de derde sinaasappel en doe in een grote schaal.
1 sinaasappel
Voeg de licor 43, mascarpone, poedersuiker en slagroom toe en mix met de mixer op lage stand tot hij de dikte heeft van Griekse yoghurt, ongeveer één minuut.
Schep de vulling in de halve sinaasappels en leg die in de diepvries.
Vries gedurende minimaal twee uur.
Serveren
Versier met pure chocola.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één handige druk op de knop: 2. - SinaasappelsGebruik biologische sinaasappels (want je hebt ook het rasp van de sinaasappel nodig).Je gebruikt het sinaasappel sap niet in dit recept. Drink het dus lekker op.Maak de sinaasappel aan de buitenzijde schoon met azijn (geen schoonmaakazijn!) en spoel daarna nog goed na met veel water. Zo ben je het waslaagje wat vaak om de sinaasappel zit kwijt.3. - Mascarpone Een Italiaanse roomkaas. Kun je het niet aankomen dan kun je ook roomkaas gebruiken. Klop dat eerst twee minuten voor je de rest van de ingrediënten toevoegt om het luchtig te houden.Wil je een slankere variant dan vervang je de mascarpone door Griekse Yoghurt.4. - Licor 43Deze Spaanse likeur dankt zijn naam aan 43 ingrediënten die nodig zijn om het te maken. Je kunt het vervangen door Amaretto of Tia Maria. Ga je voor alcoholvrij gebruik dan Karamelsiroop of Vanillesiroop (die je ook in de koffie kunt doen).5. - PoedersuikerOmdat je kort mixt, gebruik je poedersuiker in het recept en geen kristalsuiker. Dan zou je nog korreltjes kunnen hebben na het bevriezen.6. - BewarenDit toetje bewaar je in de diepvries. Semifreddo is het lekkerst als je het zo snel mogelijk eet. Wil je het langer bewaren, doe ze dan in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 1 maand bewaren.7. VoedingswaardeDit is weergegeven per toetje ervan uitgaande dat je decoreert met chocola.