Knapperig gekruide zoete aardappelfriet uit de airfryer, diep oranje gebakken. Een heerlijke bite en met precies de juiste kruiden om ze nog lekkerder te maken. En dit recept is zo makkelijk dat je ze echt niet kant-en-klaar hoeft te kopen. En deze aardappelfrietjes uit de Airfryer bevatten veel minder calorieën in vergelijking met gefrituurde friet!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zoete aardappelfrietjes in de airfryer
Schil de zoete aardappels en was ze.
Halveer de aardappels in de lengte en snij in lange dunne repen die dezelfde dikte hebben.
Doe de aardappels in een kom (of plastic zak) en voeg maizena, knoflookpoeder en chilipoeder toe. Hussel alles goed door, zodat alle frietjes met een dun laagje zijn bedekt.
Doe de zoete aardappel partjes in de bak van de airfryer en bak ze 15 minuten bij 180 °C. Hussel ze elke vijf minuten goed door elkaar.
Extra: Zoete aardappelfrietjes in de oven
Verwarm een oven voor op 220 °C. Bekleedt twee bakplaten met bakpapier.
Schil de aardappels was ze. Halveer ze in de lengte en snij in lange dunne repen van dezelfde dikte.
Doe de aardappels in een kom en voeg 2 eetlepels zonnebloemolie, maizena, knoflookpoeder en chilipeper toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel de zoete aardappelfrietjes over de bakplaten. Zorg dat ze in één laag liggen, met wat ruimte tussen de frietjes.
Bak de frietjes 20 minuten in de oven.
Chili BBQ saus
Maak ondertussen de saus: meng de mayonaise, barbecuesaus en chilisaus in een kommetje door elkaar.
Serveren
Proef de friet en voeg naar smaak zout of extra peper toe.
Serveer samen met de saus.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. - Zoete aardappels - In dit recept zijn de zoete aardappels geschild, maar je kunt ze ook ongeschild bakken. Borstel ze dan goed schoon. Heel belangrijk is dat de zoete aardappelfrietjes even groot en dik zijn. Dan zijn ze op dezelfde tijd gaar.3. - Schudden en verdelen - Schud bij het bakken in de airfryer de aardappels goed door. Daardoor worden ze krokant. Bak je ze in de oven, verdeel ze dan goed over de bakplaat. Kleven ze aan elkaar dan worden ze zacht in plaats van krokant.4. - Maizena - Maizena voeg je toe om te zorgen dat de frietjes krokant worden. 5. - Lekker bij - Deze zoete aardappelfrietjes zijn heerlijk bij de krokante kipnuggets met Parmezaan, bij zoete spareribs met BBQ saus en biefstuk chimichurri.6. - Bewaren Diepvries - De frietjes kun je prima in de diepvries bewaren. Laat ze afkoelen en vries ze in. Laat ontdooien in de koelkast en bak ze in de airfryer in 10 minuten bij 180 °C weer warm en krokant.7. - VoedingswaardenEr van uitgaande dat de saus en alle frietjes opgegeten worden is het aantal calorieën per persoon weergegeven.