Een bami salade met een waanzinnig lekkere dressing van sojasaus, rijstazijn en sesamolie. Het is smaakvol, zout met een vleugje sesam. Zijdeachtig en licht zoet. Ik ben dol op deze dressing en gebruik hem vaak om mijn salades op smaak te brengen! Het is een geweldig lunchidee (om mee naar het werk te nemen) omdat het ook koud een heerlijke salade is.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Bereiding
Hak de knoflook fijn.
Verwijder de zaden van het pepertje. Snij in kleine stukjes.
Pel de garnalen (als dat nog niet is gebeurd) en verwijder het darmkanaal (zie de tips).
Kook de mie volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Besprenkel met wat olie en roer goed door.
Halveer de komkommer en haal de zaadjes eruit en snij in plakjes
Schil de wortel en snij deze in dunne reepjes.
Bami salade met garnalen
Verhit een pan met olijfolie en roerbak de knoflook en peper gedurende een halve minuut.
Voeg de garnalen toe en kook tot ze roze zijn geworden (ongeveer drie minuten op gemiddeld vuur.)
Haal de garnalen uit de pan en zeef de olie.
Meng de sojasaus, rijstazijn en de suiker met de gezeefde olie. Zo krijg je een smaakvolle dressing.
Meng in een schaal de komkommer, wortel, tagliatelle en de garnalen.
Besprenkel dit met de dressing en meng.
Voeg naar smaak gebakken uitjes toe. Serveer meteen.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Garnalen - Rauwe garnalen zijn grijs, ze worden pas roze als ze gaar zijn. Dat duurt, wanneer je ze bakt in een pan, ongeveer 3 minuten. Je kunt ze ook in heet water of bouillon koken tot ze roze en gaar zijn. Haal ze meteen uit de pan als ze verkleurt zijn, want als je ze te lang bakt, worden ze kleiner en taai.3. Maak de garnalen schoon - Aan de bovenkant van de garnalen kan een donker lijntje zichtbaar zijn. Dat is het darmkanaal van de garnalen. Snij met een scherp mesje heel voorzichtig en ondiep boven het darmkanaal en haal het er dan voorzichtig uit.4. Soja saus - Gebruik lichte sojasaus, ketjap Asin of Japanse soja saus. Dat maakt weinig verschil. Gebruik geen zoete soja saus zoals ketjap Manis of medja. Daardoor wordt de dressing te zoet.5. Bami - Voor dit bamirecept heb ik Mie nestjes gebruikt. Ze zijn dik en de noedels hebben een bite. Bedekt met de dressing krijgen ze zo'n heerlijke smaak. Maar voel je vrij om andere soorten noedels te gebruiken. Ik heb het inmiddels al gemaakt met sobanoedels, rijstnoedels en meer. Ik heb zelfs tagliatelle pasta in deze salade gebruikt. Elk van deze noedels zal een heerlijke salade geven.6. Andere groentenWil je variëren met groenten denk dan eens aan:
taugé
paprika
gesneden kool
sugarsnaps (suikererwten) in dunne reepjes
6. Bewaren Koelkast - Als je de salade wilt bewaren, voeg dan de gebakken uien niet toe. Koel de salade snel af en dek hem af. Je kunt deze bami salade maximaal drie dagen in de koelkast bewaren. Diepvries - Voeg de gebakken uien niet toe, ze worden zacht. Doe de salade in diepvrieszakjes. Zo kun je de salade twee maanden bewaren. Laat het ontdooien in de koelkast. Een kleine opmerking: De structuur van de bami salade zal tijdens het invriezen veranderen.7. - Voedingswaarden Het totale recept is voor twee kommen met Indonesische noedelsalade. De voedingswaarden worden per schaal berekend.