Deze witlofsalade met appel is een klassieker. Fijngesneden witlof met blokjes appel, rozijnen en fijngehakte walnoten. Een recept dat snel en makkelijk te maken is, het staat binnen 10 minuten op tafel. En het is tegelijkertijd heerlijk fris en vrolijk om te zien met al die kleuren. Dit is de salade die je altijd kunt serveren.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Doe de rozijnen in een kom met heet water en laat 5 minuten staan. Giet ze af en dep ze droog.
Snij het kontje van de witlof en halveer. Verwijder de bittere kern. Snij de witlof in dunne reepjes en was de witlof goed.
Was de appel en verwijder de kern. Snij de appel in blokjes. Je mag de schil laten zitten. Snij ook de kaas in kleine blokjes.
Hak de walnoten fijn. Snij de bosui in kleine reepjes.
Dressing
Doe de Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd in een kom.
Schenk de gembersiroop, honing en olijfolie erbij.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer alles goed door.
Witlofsalade met appel
Doe de witlof in een salade schaal en schep de kaas en appel erbij.
Verdeel de bosuitjes en rozijnen over de salade.
Schenk de dressing bij de salade en meng alles door.
Bestrooi met walnoten en serveer meteen.
NOTITIES
1. Rozijnen - Wel de rozijnen vijf minuten in heet water. Daardoor worden ze lekker sappig. 2. Gembersiroop en honing - De zoetmakers van de dressing. Gebruik gembersiroop en geen verse gember (ook niet in blokjes) want dat wordt overheersend. Deze vloeibare zoetstoffen kun je ook vervangen door bijvoorbeeld maple syrup of golden syrup.3. VervangingenKaas - gebruik een belegen kaas. Je kunt het ook vervangen door Feta of een blauwe kaas.Appel - Een heerlijke zoete appel zoals Jonagold of Pink Lady smaakt heerlijk in deze salade. Je kunt het ook vervangen door partjes mandarijn of halve druiven.4. Lekker bij - Een witlofsalade met appel is heerlijk bij de BBQ. Of serveer hem naast een vlees of vis gerecht. De frisse smaak past hier prima bij.5. Bewaren - Je kunt deze salade één dag van tevoren bereiden, maar voeg de walnoten nog niet toe (dan worden ze zacht en dat is jammer). Bewaar hem afgedekt in de koelkast.6. Voedingswaarden - Je kunt deze salade met vier volwassenen delen. De gegeven voedingswaarden zijn per persoon.