De beste hamburger recepten bestaan uit een heerlijke sappige hamburger van rundvlees, met een krokante korst aan de buitenkant en heerlijk sappig en mals van de binnenkant. Deze Italiaanse burger, in Caprese style, brengt al deze smaken samen tot een heerlijke maaltijd waar je zeker van gaat genieten.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 8 minutenmin
Totale Tijd 18 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Topping
125grammozzarellain plakken gesneden
1-2tomatenRoma of vleestomaten, in plakken gesneden
10grambasilicum vers
Pesto mayonaise
2eetlepelsrode pesto
5eetlepelsmayonaise
Hamburger
4hamburgersrundvlees
4hamburgerbroodjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Haal de hamburger 15 minuten voor het grillen uit de koeling.
4 hamburgers
Scheur de basilicum, als de blaadjes groot zijn, in kleine reepjes.
10 gram basilicum vers
Meng de pesto met de mayonaise.
2 eetlepels rode pesto, 5 eetlepels mayonaise
Grillen
Verwarm de grillpan of BBQ tot hij heel heet is.
Snij de hamburgerbroodjes doormidden en bak de binnenkant 3 minuten tot ze krokant en lichtbruin zijn.
4 hamburgerbroodjes
Haal de broodjes van de grill en leg de hamburgers op de barbecue.
Grill aan beide zijden 3 minuten.
Pak een broodje en leg daar de hamburger op.
Maak de Italiaanse hamburger
Bedek de hamburger met twee plakjes mozzarella en twee plakjes tomaat.
125 gram mozzarella, 1-2 tomaten
Schep 1 tot 2 eetlepels pesto mayonaise op de tomaat.
Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Leg de bovenkant van het broodje op de burger.
Herhaal voor alle hamburgers en serveer meteen!
NOTITIES
1. Hamburgers
Haal de hamburgers een kwartiertje voor je gaat grillen uit de koeling.
Een runderburger mag rosé gegeten worden. Grill hem 3 minuten aan beide zijden voor een medium hamburger. Wil je de hamburger volledig doorbakken, hou dan 5 minuten aan.
Druk in het midden van de hamburger met je duim aan één kant een klein holletje in de burger, daardoor grilt hij gelijkmatiger en blijft hij lekker sappig.
2. BBQ Tip: Zorg dat de grill (pan) of BBQ goed heet is, dan plakt het vlees niet aan de grill.3:Koolhydraat arm recept? Eet deze Italiaanse hamburger dan zonder broodje.4. Variaties:
Meer groenten? Beleg de onderkant van het broodje met wat rucola, voordat je hem belegt met de burger.
Meer smaak? Verdeel wat balsamicoazijn of balsamico crème over de hamburger.
5. Voorbereiding en bewaren.
Voorbereiden
De tomaten kun je al een dag van tevoren snijden. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doosje in de koelkast.
De Mozzarella kun je in de ochtend snijden. Rol in een vochtig keukenpapiertje en dan in een zakje.
De rest doe je pas op het laatste moment.
Bewaren:
Hamburgers kun je tot 2 dagen bewaren in de koeling.
De broodjes kun je tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
Zowel de hamburgers als de broodjes kun je invriezen. Verpak ze luchtdicht. De hamburgers kun je tot drie maanden bewaren in de diepvries. De broodjes blijven tot een maand goed.
Opwarmen: Verwarm de hamburgers in de magnetron of in een koekenpan tot ze heet zijn. De broodjes kun je kort opwarmen in de oven om ze weer knapperig te maken.