Een frambozen brownie cake is een romige brownie met een volle chocolade smaak, met een topping van verse frambozen. Een klein gebakje waar je heel blij van wordt. Een makkelijk recept!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Zet een pan met een klein beetje water op het vuur en hang daar een vuurvaste kom in, die het water niet raakt. Breng het water aan de kook.
Doe de chocola en boter in de kom en laat langzaam smelten.
Ondertussen doe je de eieren en de suiker in een schaal en mix je ongeveer 5 minuten tot een luchtige massa.
Zeef de bloem, cacao, zout en bakpoeder boven de eieren en spatel ze voorzichtig maar snel door de eieren.
Schenk dan het chocolademengsel er voorzichtig bij en meng ook die met een spatel door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm.
Strijk de bovenkant van de cake met een paletmes of de bolle zijde van een lepel glad.
Verdeel de frambozen over de bovenkant.
Schuif de cake in de oven en bak 35 minuten tot hij gaar is.
Laat op een rooster afkoelen, voor je de cake uit de vorm haalt.
Bestrooi, als je dat wilt, met wat poedersuiker
NOTITIES
Wil je deze frambozen brownie cake maken? Bestel dan alle ingrediënten eenvoudig met één druk op de knop:
Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en maak je brownie nog luchtiger.
Smelt de boter en chocola au bain-Marie, zodat hij niet aanbrandt. Dit doe je door een vuurvaste schaal boven een pan met een klein laagje kokend water te hangen (de schaal mag het water niet raken). De schaal wordt warm en daardoor smelten de boter en de chocola. Deze methode gebruik je bij ingrediënten die je langzaam wilt verwarmen en waarvan je niet wilt dat ze aanbranden.
Omdat dit een brownie is mag de binnenkant nog wat vochtig zijn. Dat hoort zelfs. De controle op gaarheid met een saté prikker werkt dus niet.