Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
cranberry walnoten cake
Andréa
Een cranberry walnoten cake. Een romige cake gevuld met zoete cranberries en knapperige walnoten en met een vleugje speculaas. Een heerlijke combinatie. Een makkelijk recept!
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
1
uur
uur
Totale Tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Amerikaans
Hoeveelheid
10
plakjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
100
gram
cranberries
gedroogd
▢
1
ei
maat L
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
2
theelepels
speculaaskruiden
▢
250
gram
suiker
▢
½
theelepel
zout
▢
80
mL
olie
▢
75
gram
walnoten
in stukjes gehakt
▢
240
mL
melk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Vet de cakevorm (15 cm) in met boter.
Wel de cranberries 10 minuten in heet water.
In een kom meng je de droge ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, zout en speculaaskruiden.
Mix de olie met de suiker tot het schuimig is.
Breek het ei boven de kom en mix verder tot het opgenomen is.
Schenk de melk erbij en mix verder.
Schep de droge ingrediënten bij het beslag en mix op lage snelheid tot ze net zijn opgenomen.
Meng met een spatel de cranberries en walnoten er als laatste doorheen.
Schenk het beslag in de vorm en zet deze 60 minuten in de oven.
Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten rusten.
Verwijder de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen