Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata met courgette en spinazie
Andréa
Een frittata met courgette en spinazie. Heerlijk aangebakken in de pan en vervolgens op smaak gebracht met kruiden, Parma ham en kaas. Een makkelijk recept voor lunch of diner dat binnen 20 minuten op tafel staat.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Lunch Recept
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
calorieën
264
kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
250
gram
verse spinazie
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
sjalotje
gesnipperd
▢
½
courgette
blokjes 1 x 1 cm
▢
3
eieren
maat L
▢
100
ml
slagroom
▢
75
gram
Parmezaanse kaas
geraspte
▢
1
theelepel
honing mosterd
▢
70
gram
parmaham
▢
zout en peper
naar smaak
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op
180
°C
of
160
°C
Was de spinazie en roerbak hem ongeveer 3 minuten tot hij geslonken is.
250 gram verse spinazie
Laat de spinazie uitlekken en snijdt hem heel fijn.
Doe in de hapjespan het sjalotje en de knoflook. Roerbak 1 minuut.
1 teentje knoflook,
sjalotje
Voeg de courgette toe en roerbak 2 minuten tot hij zacht wordt. Voeg dan de spinazie weer toe.
½ courgette
Meng in een kom de eieren, slagroom, kaas, mosterd en Parmaham. Giet dat over de groenten in de pan.
3 eieren,
100 ml slagroom,
75 gram Parmezaanse kaas,
1 theelepel honing mosterd,
70 gram parmaham
Breng op smaak met zout en peper
zout en peper
Zet in de oven en bak 10 minuten tot hij volledig gestold is.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen