Kruidkoek is een makkelijk te maken cake, met een Winterse smaak. Doordat je kaneel, nootmuskaat en kruidnagel toevoegt wordt hij heel rijk van smaak. En niet alleen is deze cake super lekker, ook ruikt je hele huis zalig na het bakken. Alleen daarom wil je dit recept maken!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
Bedek een bakblik met bakpapier.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.
In een steelpannetje schenk je de melk en daarbij schep je de bruine suiker.
Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Giet de hete melk over de warme ingrediënten en meng met een mixer 2 minuten tot je een glad beslag hebt.
Giet het beslag in het bakblik en zet in de oven.
Bak de kruidkoek 70 minuten.
Controleer met een houten prikker of de cake gaar is (de prikker moet droog uit de cake gehaald worden).
Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten staan.
Haal de cake dan los uit het bakblik en laat hem op een rooster afkoelen naar kamertemperatuur.
NOTITIES
Door het cakeblik te bekleden met bakpapier, kun je de cake beter lossen na het bakken.
Laat de cake na het bakken vijf minuten staan voordat je hem uit de bakvorm haalt. Daardoor krimpt hij iets, waardoor hij beter los komt van de bakvorm.
Je controleert of een cake gaar is door in het dikste deel (vaak het midden) een saté prikker te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
Gebruik je een hete lucht oven dan bak je de cake bij 180 graden Celsius. Bij onder en bovenwarmte hou je 200 graden Celsius aan.
Wil je een zachte bovenkant leg dan bakpapier op de cake, waardoor je het beslag afdekt.