Deze bruschetta met gemarineerde aardbeien en mascarpone is knapperig, romig, pikant en bevat heel veel smaak. Een elegant broodje waar je hoge ogen mee gooit.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 10hapjes
Ingrediënten
1stokbrood
100grammascarpone
100gramaardbeiengewassen en ontkroond
2eetlepelsbalsamico crème
10grambasilicum blaadjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Grill het stokbrood aan beide zijden.
Besmeer elk sneetje met mascarpone
Halveer de aardbeien en beleg elk stokbrood.
Druppel wat balsamico creme over de aardbeien broodjes
Scheur de basilicumblaadjes in reepjes en strooi die over de aardbeien.
NOTITIES
Snij het stokbrood schuin in plaats van recht. Daardoor krijg je een groter oppervlak om te smeren en het ziet er ook veel leuker uit.
Je scheurt de basilicum in reepjes in plaats van snijden. Daardoor blijven de randjes mooi groen. Zou je de basilicum snijden, dan zullen de snijvlakken bruin worden en dat ziet er niet zo mooi uit.