Hier heb je een van de gemakkelijkste voorgerechten voor je volgende zomerse etentje - aardbeien gemarineerd in balsamico azijn! Zo tover je een heerlijk zomervrucht om tot iets bijzonders. Het is een van de beste voorgerechten die je ooit zult eten. Serveer het met Parmaham voor een elegant gerecht. Echt een aanrader want het is supersnel en gemakkelijk te bereiden en heeft de wow-factor.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Marineren 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Voorgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
½eetlepelbalsamico crème
⅛theelepelzout
2theelepelsolijfolie
1 ½theelepelhoning
200gramaardbeienGewassen en ontkroond, in vieren gesneden
1 ½eetlepelroze peperbesjes
4plakken parmaham
10grambasilicum blaadjes
20gramParmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een kom de balsamico crème, honing, zout en olie.
½ eetlepel balsamico crème, ⅛ theelepel zout, 2 theelepels olijfolie, 1 ½ theelepel honing
Schep de aardbeien en roze peperbesjes erbij.
200 gram aardbeien, 1 ½ eetlepel roze peperbesjes
Laat 15 minuten bij kamertemperatuur marineren.
Schep de aardbeien met een klein beetje saus op een bord.
Leg de parmaham ernaast.
4 plakken parmaham
Rasp er Parmezaanse kaas over en garneer met basilicum.
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. - AardbeienGebruik verse aardbeien als je ze kunt krijgen. Aardbeien zijn het lekkerst in het late voorjaar en de zomer. Anders kunnen ze waterig smaken. Je marineert de aardbeien (macereren) door zuur en suiker toe te voegen, waardoor ze zacht en sappig worden. En door ze te marineren, verbeter je de natuurlijke smaken.3. - Balsamico crèmeDit is balsamicoazijn die is gereduceerd tot een siroop (of crème zoals de naam al zegt). Hierdoor wordt hij fluweelzacht en voller van smaak. Je voegt balsamico crème toe in plaats van balsamicoazijn omdat het romiger van smaak is. Wil je echter een wat robuustere smaak, dan kun je gewone balsamicoazijn gebruiken.4. - Roze peperkorrelsRoze peperkorrels zijn bessen. Deze bes is niet hetzelfde als de zwarte peper (al doet de naam anders vermoeden). Ze worden zo genoemd omdat ze een beetje op peperkorrels lijken. Het heeft een beetje een peperige, maar fruitige smaak. Omdat het een familie van cashewnoten is, kunnen mensen met een notenallergie ze niet eten!5. - ParmahamProsciutto di Parma (of Parmaham) zijn dunne plakjes prosciutto, gezouten ham. De ham wordt gemaakt in de Italiaanse regio Parma. Parmaham combineert heel goed met zoet fruit en daarom een uitstekende keuze. Maar elke zoute ham zal het goed doen in dit voorgerecht. Je kunt ook Coppa di Parma of Pancetta gebruiken.6. - Overgebleven gemarineerde aardbeien?Als je wat overgebleven gemarineerde aardbeien hebt, serveer ze dan als toetje! Dat is echt heerlijk. Met een bolletje vanille-ijs, een plakje cake, of blijf in de Italiaanse stijl en garneer er een panna cotta dessert mee!7. - Bewaren
Kamertemperatuur - De gemarineerde aardbeien kunnen drie uur op kamertemperatuur blijven staan. Dek ze af met plastic folie. In combinatie met Parmaham moet je het in de koelkast bewaren.
Koelkast - Bedek de borden met plastic folie. Zo kun je ze maximaal een dag bewaren. Daarna worden de aardbeien te zacht.
Diepvries - Je kunt dit voorgerecht niet invriezen omdat de aardbeien een andere structuur krijgen als ze ingevroren zijn. En dat smaakt niet zo lekker.
8. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is per persoon. De voedingswaarden zijn aan de hoge kant omdat je niet alle marinade eet.