Een klassieker uit de Argentijnse keuken, geïnspireerd door de Italiaanse keuken: Milanesas a la Napolitana. Een heerlijk krokante schnitzel met tomatensaus, ham en gesmolten kaas. Je mes glijdt door alle lagen en je krijgt een smaak explosie bij elke hap. Een makkelijk recept dat je binnen 15 minuten op tafel zet!
Bedek elk stuk ossenhaas eerst met het eimengsel en dip vervolgens door het gekruide paneermeel.
600 gram ossenhaas
Verhit de zonnebloem olie in de pan en bak de ossenhaas 3 minuten aan beide zijden (dan is hij medium).
80 ml zonnebloemolie
Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de ossenhaas daarop.
Leg op elk stuk ossenhaas een plakje ham, ¼ deel van de gehakte tomaten en ¼ deel van de mozzarella. Bestrooi met wat oregano en zet onder de grill tot de Mozzarella is gesmolten.
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:2. Ossenhaas -Ook wel runderhaas genoemd, is het meest malse stukje vlees van het rund. Je kunt het eventueel vervangen door rosbief, kogelbiefstuk of diamanthaas.Laat de ossenhaas voor je hem gaat bereiden 15 minuten op kamertemperatuur komen. Zo gaart hij van binnen en van buiten gelijkmatig.Maak de ossenhaas aan de buitenzijde droog voordat hij de pan in gaat. Dat voorkomt spatten van olie of boterBaktijden richtlijn:
Raw - 2 ½ minuut aan beide zijden
Medium - 3 minuten aan beide zijden
Well done - 4 ½ minuut aan beide zijden.
3. Ham -In dit Milanesa recept is voor roomham gekozen omdat het lekker veel smaak heeft. Maar elke ham zou voldoen.4. Tomaten - Je hebt maar heel weinig tomaat nodig voor dit gerecht, maar het is wel echt een smaakmaker. Probeer dus de lekkerste tomaat hiervoor uit te kiezen.5. Serveren met -Milanesas á la Napolitana is heerlijk met spaghetti, frietjes of aardappeltjes en een salade.6. Bewaren -Dit recept kun je beter niet bewaren. De krokante korst wordt door het bewaren zacht en dat is minder lekker.Heb je toch een restje? Snij die in reepjes, bak even op en doe samen met wat sla, paprika en extra tomaat in een wrap. Heerlijk voor de lunch.7. Voedingswaarde - De weergegeven voedingswaarde is per portie.