Dit recept voor kip broccoli ovenschotel is lekker makkelijk. Je kunt het de dag tevoren al klaar maken en ook de kinderen kunnen de schaal zo de oven in schuiven. Handig toch.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Snij de kipfilet in blokjes.
Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten in licht gezouten water gaar. Laat afkoelen.
Kook ondertussen de broccoli beetgaar in kokend water, ongeveer 7 tot 8 minuten.
Bak de spekjes uit in een koekenpan tot ze licht krokant zijn en haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze even op een keukenpapiertje om uit te lekken.
In de koekenpan van de spekjes bak je de kipfilet tot ze goudbruin is.
Zet het vuur uit en meng de spekjes en de broccoli er doorheen.
Snij de aardappels in schijfjes.
Bedek met de helft van de aardappels de ovenschaal.
Leg daarop het broccoli kip mengsel en dek af met het restant aardappels.
Bestrooi met de geraspte kaas en bak in 25 minuten goudbruin in de oven