Een Pissaladière, een hartige Franse uientaart, belegt met ui, ansjovis en olijven. Doordat de uien zo lang stoven zijn ze heerlijk zoet en een mooie combinatie met de zoute ansjovis en olijven.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bereiding deeg
Meng het water met gist en suiker. Zet opzij voor 5 minuten. Na deze tijd moet je kleine belletjes zien (als je deze niet ziet, dan werkt het gist niet goed en moet je een nieuw pakje gebruiken).
Doe de bloem, zout en olijfolie in een kom en meng goed. Voeg dan het gist mengsel en ei toe. Meng alles door en door tot de bloem is opgenomen.
Stort het deeg dan op je oppervlak en beginnen te kneden. Kneed tot het deeg zacht en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
Bestrijk een kom met olijfolie en leg het deeg erin. Dek af met een handdoek en zet 1 uur weg op een warme plek.
Bereiding topping
Ondertussen verhit je een grote koekenpan op laag vuur. Schenk de olijfolie erbij. Voeg de uien, tijm en laurierblaadje toe en roer goed door, zodat alles is bedekt met olie.
Stoof de uien terwijl je regelmatig roert, gedurende 40 minuten, totdat de uien doorzichtig en goud van kleur zijn.
Haal de pan van het vuur , verwijder de tijm en laurierblaadje en breng op smaak met zout en peper. Zet even weg totdat je het nodig hebt.
Bakken Pissaladière
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Stort het op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een lap van 25 x 30 cm. Leg het deeg op de bakplaat. n .
Verdeel het ui mengsel erover en bak de pissaladière 20 minuten in de oven.
Neem de bakplaat uit de oven en leg de ansjovis en olijven erop. Zet het weer terug in de oven en bak nog eens 5 minuten