Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knoflook stokbrood met kruiden
Andréa
Een heerlijk recept voor een gevuld stokbrood: Knoflook stokbrood met kruiden, zoals rozemarijn en peterselie. En knoflook en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hapje.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Hapjes en Snacks
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
1
stokbrood
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
1
stokbrood
afbak
▢
2
tenen
knoflook
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
rozemarijn
▢
2
theelepels
peterselie
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij het stokbrood met een broodmes op diverse plaatsen ongeveer tot ⅔ in.
Hak de teentjes knoflook zeer klein.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de pan en zet het vuur uit.
Voeg de knoflook toe en roer goed door (de olie neemt dan veel beter de smaak van de knoflook op).
Smeer met een mes een beetje knoflook-olijfolie in de inkepingen.
Hak de kruiden fijn en meng met de laatste lepel olijfolie.
Bestrijk de bovenzijde van het brood ermee. Strooi de parmezaanse kaas erover.
Pak het brood in, in aluminiumfolie of bakpapier.
Leg 20 minuten in de oven bij 180 graden Celsius.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Wil je nog meer variëren gebruik dan eens een keer lekker tijm of geraspte citroenschil en meng die door de olie.
Gebruik een goede extra vierge olijfolie voor nog meer smaak.
In plaats van kruidenolie kun je ook
knoflookboter
, gebruiken. Dan wordt het brood nog romiger.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen