Geroosterde cruesli geeft je energie die je nodig hebt voor een goede start van de dag. En deze zelfgemaakte versie, daar zit precies in wat je lekker vind. Noten, kruiden, en heerlijke granen. Een makkelijk recept voor een volle pot.
Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit.
Meng dan de havermout en amandelen hierdoor heen. Zorg dat alles goed bedekt is met het botermengsel.
300 gram havermout, 150 gram amandelen
Verdeel de muesli over de bakplaat (zoveel als mogelijk in een enkele laag) en zet 15 minuten in de oven.
Maak dan met een spatel los en roer alles goed door.
Zet nogmaals 15 minuten in de oven.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en doe in een luchtdicht afgesloten pot.
NOTITIES
1.- Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop2. Boter - Gebruik ongezouten boter voor dit recept. Wil je een vegan variant, gebruik dan plantaardige margarine3. Bruine suiker -Door de toevoeging van de molasse geeft bruine suiker een karamelsmaak aan de cruesli. Heerlijk. Je kunt het vervangen door lichtbruine suiker of witte suiker, maar dan wordt de karamelsmaak minder. Of gebruik honing of Maple syrup voor een heerlijk smaak accent.4. Kaneel -Geeft een warm accent aan de cruesli. Je kunt dit ook vervangen door speculaaskruiden.5. Havermout - Onbewerkte volkoren havermout uit de supermarkt. De goedkoopste soort voldoet prima. Snel klaar varianten of met een smaakje gebruik je niet voor dit recept (dat smaakje voeg je zelf toe).6. Amandelen -Geeft een knapperige bite aan de granola. Ook lekker is om walnoten, pecannoten, cashewnoten of andere ongezouten notensoort te gebruiken.7. Bewaren -
Kamertemperatuur - In een afgesloten luchtdichte container blijft de cruesli tot 2 maanden goed.
Diepvries - Alhoewel de structuur iets verandert, is het mogelijk om granola in de diepvries te bewaren. Stop de granola in een luchtdichte doos of zak (met zo min mogelijk lucht) en bewaar tot maximaal drie maanden in de diepvries.
8. Voedingswaarde -De weergegeven voedingswaarde is per portie cruesli.