Komkommer hapjes met Heksenkaas - ideaal om te serveren als hapje (en supersnel en makkelijk te maken in grote hoeveelheden) en dat maakt dit één van mijn favoriete fingerfood recepten van dit moment. Het recept heeft maar 3 ingrediënten!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Schil de komkommer.
Bak de bacon.5 minuten uit op laag vuur en laat uitlekken op keukenpapier.
Bereiding
Snij de komkommer in stukjes van 1½ - 2 cm dik.
Hol de komkommer uit (niet door en door, ongeveer ¼ cm bodem overhouden).
Vul de komkommer met de Heksenkaas.
Verdeel de uitgebakken bacon over de komkommer hapjes met Heksenkaas.
NOTITIES
1. Wil je de ingrediënten snel en eenvoudig bestellen? Dat kan met één druk op de knop: 2. KomkommerGebruik een meloen bolletjes lepel of een theelepel om de komkommers uit te hollen. Zorg ervoor dat je ze niet door en door uitholt (want dan valt de vulling eruit), maar dat je een randje van ongeveer ¼ cm laat zitten.Het uithollen doe je omdat de komkommer in het midden vochtig is door alle zaden. Wanneer je dat mengt met de Heksenkaas wordt die vloeibaar en kan uitlopen. En op deze manier zitten alle smaken ook nog eens lekker door elkaar bij elke hap die je neemt.Wil je niet uithollen, snij de komkommerschijfjes dan ½ cm en spuit de Heksenkaas erop.3. Heksenkaas - Heb je geen tube, dan kun je de vulling ook in een spuitzak doen en een toefje in de komkommer spuiten (gebruik een grote, niet gekartelde spuitmond). Of je gebruikt een theelepel om de vulling te verdelen.Je kunt de Heksenkaas ook makkelijk zelf maken. Dat is goedkoper en superlekker!4. Bacon Laat de bacon uitlekken op keukenpapier nadat je hem hebt gebakken. Zo is hij veel minder vet.5. Vegetarisch - Wil je een vegetarisch hapje dan vervang je de bacon door zongedroogde tomaat reepjes.6. Bewaren
Koelkast - de individuele ingrediënten kun je tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Heb je het hapje gemaakt, leg er dan losjes een velletje plastic folie op (tegen uitdrogen). Zo kun je ze tot een dag goed houden.