Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
In een hapjespan schep je de santen, water, bouillon, sambal, laos, koenjit en gemberpoeder. Kneus de Sereh en leg die er bovenop.
Kook het mengsel 10 minuten.
Pel ondertussen de eieren en prik gaatjes in de eieren met een saté prikker.
Leg de eieren bij de saus en schep wat saus over de eieren.
Laat de eieren 20 minuten stoven, totdat de saus indikt.
Schep daarbij om de 5 minuten de saus op de eieren, zodat deze goed van smaak worden.
NOTITIES
Deze eieren zijn goed een dag tevoren te bereiden en zelfs nog wat lekkerder ook, doordat de smaken nog beter intrekken (wel in de koeling bewaren na het bereiden). Warm ze de dag zelf op laag vuur op.
Gebruik niet al te verse eieren. Oudere eieren pellen makkelijker.