Een heerlijke frisse en lichte salade in de zomer: een salade van meloen, ham en mozzarella!
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Lunch Recept, Salade
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
1cantaloupe meloen
200grammozzarella op kamertemperatuur
2eetlepelsolijfolie extra vierge
⅛theelepelspeper en zout
100gramParma ham
10grambasilicumvers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij het vruchtvlees uit de meloen en in driehoekjes van ongeveer 2 cm groot.
Scheur de mozzarella of snij hem in blokjes.
Bestrooi het geheel met zout en peper.
Besprenkel met de olijfolie en meng alles goed door.
Proef en voeg naar smaak nog zout of peper toe.
Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en meng die ook door het meloen mengsel.
Leg deze salade op een bord.
Leg om de salade een rand met de rauwe ham.
Serveer direct
NOTITIES
In deze salade gebruik je Mozzarella. De lekkerste (en enige echte Mozzarella) wordt gemaakt van de melk van buffels die bij Napels grazen. Als je daar je hand op kan leggen krijg je de beste smaak.
Mozzarella eet je bij kamertemperatuur. Laat de Mozzarella dus altijd even op temperatuur komen voor je hem gaat eten.
Mozzarella is enkel houdbaar in wei of gepekeld water. Wanneer hij open is, moet hij dus op.
Hoe weet je dat je meloen op het best is? Heel simpel gebruik je neus. Een meloen die rijp is ruikt heerlijk zoet. Ruikt de meloen niet, dan kun je hem beter nog niet aansnijden.
Maak je deze salade in de vakantie (echt een aanrader) gebruik dan de ham uit de streek waar je op vakantie bent. Heb je geen speciale voorkeur dan is een goede Parma ham altijd oké.