Vandaag deel ik een snel recept met veel groente: spaghetti met tomaat en courgette. Een gerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat (en dat maakte het meteen tot een favoriet). En het is niet alleen lekker, maar het is ook heel eenvoudig te maken! Probeer snel zelf.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Europese keukens, Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Spaghetti
125gramspekreepjes
1uigesnipperd
300gramrundergehakt
500gramspaghetti
Roerbak courgette
2eetlepelsolijfolie
2courgettesgewassen, gehalveerd en in schijfjes gesneden
2tenenknoflookuitgeperst
60gramcherrytomatengehalveerd
2eetlepelsbasilicum versin reepjes gesneden
½theelepelzout
⅙theelepelpeper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar voor een vlotte bereiding.
Bak de spekreepjes en de ui in de koekenpan gedurende 3 minuten.
125 gram spekreepjes, 1 ui
Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.
300 gram rundergehakt
Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.
500 gram spaghetti
Meng het gehakt met de gekookte spaghetti.
Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie toe en roerbak de courgette 2 minuten.
2 eetlepels olijfolie, 2 courgettes
Voeg snel de knoflook toe en bak, terwijl je roert, gedurende 30 seconden.
2 tenen knoflook
Meng de cherrytomaatjes erdoor en bak nog eens 1 minuut. Haal van het vuur en roer het zout, peper en basilicum erdoor.
Schep de spaghetti op een bord en verdeel de roergebakken courgette erbovenop.
NOTITIES
1. Rundergehakt: In plaats van rundergehakt kun je ook half-om-half gehakt of kipgehakt gebruiken.2. Groenten: Voeg andere groenten toe aan de roerbak, zoals blokjes paprika, champignon of spinazie, voor meer kleur en groenten!3. Spaghetti: Wil je meer vezels dan kun je ook volkoren spaghetti gebruiken. En heb je geen spaghetti in huis dan is linguine, tagliatelle of penne ook een prima keuze.4. Kaas: Echt Italiaans is om deze spaghetti te serveren met Parmezaanse kaas, die iedereen naar keuze erover kan schaven!5. Bewaren:
Koelkast: Bewaar de spaghetti in een luchtdichte container, maximaal 2 dagen.
Diepvries: Je kunt dit invriezen in een diepvriesdoos of zak en zo maximaal 2 maanden in de vriezer bewaren. Laat ontdooien in de koelkast. Let op: de textuur van de groenten zal veranderen.
Opwarmen: Doe de spaghetti met tomaatjes en courgette met voldoende olie in een koekenpan en verwarm op gemiddeld vuur tot het warm is, terwijl je roert. Of je warmt de spaghetti op in de magnetron.