Een heerlijke zomer spaghetti met Ham en Rucola, een snel en makkelijk recept. Dit recept heeft maar vijf ingrediënten: de lichtzure kappertjes, peperige rucola, frisse citroen en hamblokjes zijn een lekkere combinatie met de spaghetti. Deze supersnelle, lekkere pasta is het zomerrecept dat iedereen lekker vindt.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng water aan de kook voor de spaghetti
Spoel de kappertjes af en snij ze fijn.
Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de ham licht aan, gedurende 3 minuten.
Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit.
Was de rucola goed en snij hem in kleine stukjes.
Doe de spaghetti in de pan en kook volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
Laat uitlekken en meng met de ham, 2 eetlepels citroensap, rucola, 1 theelepel citroenrasp en de kappertjes.
Breng op smaak met zout en peper.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Kappertjes worden in een zout azijn oplossing bewaard. Om de smaak van de kappertjes niet te laten overheersen spoel je ze af met koud water voordat je ze toevoegt.3. Liever vegetarisch? Eet je graag vegetarisch vervang de hamblokjes dan door (semi) zongedroogde tomaatjes die je halveert.4. Rucola is een sla soort en het nadeel daarvan is dat het snel verlept. Daarom voeg je de groente pas op het laatste moment toe. Daardoor blijft hij heerlijk knapperig.5. BewarenZonder rucola is de spaghetti goed houdbaar in koelkast en diepvries. Heb je sla toegevoegd dan kun je de zomerpasta niet meer bewaren.Hoe te bewaren zonder rucola:
Koelkast - Bewaar de spaghetti afgedekt tot twee dagen in de koelkast.
Diepvries - Vries de spaghetti in, in een diepvrieszak of doos. Zo blijft hij tot een maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Gebruik de magnetron om de spaghetti snel op te warmen. Ook kun je het opwarmen in een koekenpan met wat olie op gemiddeld vuur. Blijf wel roeren.
6. De weergegeven voedingswaarde is per persoon, ervan uitgaande dat je dit recept met vier personen eet.