Met dit recept kun je zelf die heerlijke Japanse Ramen Noedelsoep makkelijk en snel maken. Met heerlijke ingrediënten maak je zelf een perfecte kom Ramen. Geniet van de rijke smaken. Deze noedelsoep is heerlijk gevuld en lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. En met lekker veel groenten. Varieer met de ingrediënten en vlees (of juist niet). Dit is echt een heerlijke soep die binnen 15 minuten op tafel staat!
Voorbereidingstijd 4 minutenmin
Bereidingstijd 11 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Gang Lunch Recept, Soep
Keuken Aziatisch, Japans
Porties 4
calorieën 500kcal
Ingrediënten
2eetlepelswater
4eetlepelsJapanse sojasaus
½teentjeknoflookuitgeperst
½theelepelsesamolie
2theelepelsmirin
½theelepelverse gembergeraspt
1500mlkippenbouillon
2theelepelsvijf kruidenpoeder
250gramkipfiletgaar, in blokjes gesneden
300gramudon noedels
150gramtaugé
300grampaksoiin smalle reepjes gesneden
4hardgekookte eierenmaat M, gepeld
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
In een pan breng je het water, sojasaus, knoflook, sesamolie, mirin en gember aan de kook.
2 eetlepels water, 4 eetlepels Japanse sojasaus, ½ teentje knoflook, ½ theelepel sesamolie, 2 theelepels mirin, ½ theelepel verse gember
Laat 1 minuut koken
Voeg de kippenbouillon, vijf kruiden poeder en de kip toe.
1500 ml kippenbouillon, 2 theelepels vijf kruidenpoeder, 250 gram kipfilet
Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten sudderen.
Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking al dente.
300 gram udon noedels
Zet de soepkoppen klaar en verdeel de paksoi, taugé en noedels over de kommen.
150 gram taugé, 300 gram paksoi
Schenk de soep in de kommen.
Halveer de eieren en leg in elke kom 2 helften.
4 hardgekookte eieren
Serveer meteen.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Zet dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met een druk op de knop op je boodschappenlijstje:2. Eieren:
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, dan pellen ze makkelijker.
3. Kip: Gebruik restjes kip of pocheer de kip 10 minuten in kokend water. Sojasaus:3. Sojasaus: Gebruik Japanse sojasaus, Ketjap Asin of lichte sojasaus (verkrijgbaar bij de Toko). Dit zijn zoute sojasauzen.4. Kippenbouillon: Om de saus lekker veel smaak te geven. Het allerlekkerste is zelfgemaakte kippenbouillon, maar heb je dat niet bij de hand, gebruik dan gewoon een blokje en water.5. Udonnoedels: Ook Ramen noedels of sobanoedels zijn goed te gebruiken in de Ramen.6. Tips en Variaties
Wil je liever vegetarisch eten, gebruik dan groentebouillon en vervang de kip door 150 gram Shiitake.
Je wilt de groenten zo knapperig mogelijk houden. Leg ze daarom in de soepkom en schenk de bouillon erover. Deze groenten hoeven niet voorgekookt te worden, maar garen snel in de noedelsoep.
Wil je de soep iets intenser maken, dan kun je miso toevoegen aan de bouillon. Een eetlepel miso pasta is erg lekker.
7. Bewaren
Koelkast: Maak de soep tot en met stap 4. Laat afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koeling. Verwarm de soep snel en breng op smaak met zout. Ga dan verder met stap 5.
Diepvries: Maak de soep tot en met stap 4 en schenk in een diepvriesdoos. Laat snel afkoelen naar kamertemperatuur en dek af. Vries in en bewaar tot 2 maanden in de diepvries. Laat op de dag zelf (of de avond vooraf) ontdooien in de koelkast. Verwarm op laag vuur en breng op smaak met zout. Ga dan verder met stap 5.