Zelf gehaktbrood maken dat is heel makkelijk en erg lekker. En dat is natuurlijk de reden dat dit typische Amerikaanse recept nu langzaam Nederland verovert. Dit gehaktbrood is heerlijk smeuïg, goed van smaak en met een heerlijke glaze van rode bessen gelei. Dit recept is lekker tot het laatste plakje.
Verdeel de saus in 2 porties: de eerste portie gebruik je om het vlees te bestrijken, de tweede portie wordt je saus bij het gehaktbrood.
Glazuur het gehaktbrood
Haal na 30 minuten het vlees uit de oven en bestrijk met de saus. Zet terug in de oven en bak nogmaals 30 minuten.
Herhaal het bestrijken met de saus en bak het gehaktbrood verder tot het volledig gaar is (heb je een vleesthermometer, dan moet het vlees 65 °C aan de binnenzijde zijn).
Haal het gehaktbrood uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Serveer het gehaktbrood
Verwarm ondertussen het andere bakje met saus.
Voeg de rest van het sinaasappelsap en de schilletjes toe en serveer de hete saus bij het vlees.
1 sinaasappel
Snijdt het vlees aan en serveer meteen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Rundergehakt - Rundergehakt heeft een heerlijke smaak en bite. Je kunt ook kiezen voor half-om-half gehakt.3. Saucijs - Om het gehaktbrood smeuïg te krijgen heb je wat vetter vlees nodig. Saucijs, (verse) worst is daar heel geschikt voor. Snij één zijde van de worst open en druk het vlees eruit.4. Oven - Wanneer je dit recept maakt in een oven met onder- en bovenwarmte, stel je de temperatuur in op 180 °C. Gebruik je een hetelucht oven dan is 160 °C voldoende.5. Bewaren
Koelkast - Laat het gehaktbrood afkoelen. Dek het gehaktbrood af en bewaar tot 3 dagen in de koeling. Ook de saus is tot 3 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.
Diepvries - Verpak het brood in 2 lagen aluminiumfolie en vries in. Zo blijft het tot een maand goed. Laat ontdooien bij kamertemperatuur. Schenk de afgekoelde saus in een diepvriesdoos. Zo blijft het tot een maand goed
Opwarmen - Gehaktbrood kun je zowel warm als koud opeten. Wil je het verwarmen doe het in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Verwarm 25 minuten bij 180 °C of tot de binnenkant van het gehaktbrood warm is. De saus kun je op laag vuur verwarmen. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
6. De weergegeven voedingswaarde is per persoon, er van uitgaande dat het gehaktbrood met 8 personen gegeten wordt en de saus volledig opgaat.