Ontdek dit heerlijke recept voor gehaktballetjes met Parmezaanse kaas in Tomatensaus. Smeuïge gehaktballen met salie en een vleugje Parmezaanse kaas, geserveerd in een overheerlijke smaakvolle tomatensaus. Serveer met spaghetti en een salade voor een Italiaans feestmaal. Kom mee en geniet van deze heerlijke Italiaanse klassieker.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4
Ingrediënten
Tomatensaus
1eetlepelolie
70gramtomatenpuree
400gramtomatenblokjes
1theelepelgedroogde tijm
1laurierblad
10blaadjesbasilicum vers
1eetlepelsuiker
zout en pepernaar smaak
Gehaktballen
50grambroodoud, zonder korst
100mlmelk
1eetlepel olie
1uigroot, fijngesnipperd
5Verse saliein dunne reepjes
15grampeterselie fijngehakt
600gramrundergehakt
2eierenmaat M
150gramParmezaanse kaasgeraspt
1eetlepelboter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tomatensaus
Verwarm olie in de pan en voeg de tomatenpuree toe.
1 eetlepel olie, 70 gram tomatenpuree
Bak die 2 minuten aan en doe de tomatenblokjes erbij.
400 gram tomatenblokjes
Meng vervolgens de kruiden en suiker er door en leg het laurierblaadje erop. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
Rol vervolgens balletjes (ongeveer 4 cm dik) van het gehakt.
In een hapjespan smelt je de boter en bak je de balletjes gehakt aan tot ze mooi bruin van kleur zijn.
1 eetlepel boter
Zet het vuur laag en schenk de tomatensaus over het gehakt.
Laat 15 minuten sudderen. Serveer meteen!
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:2. Tomatenpuree: Zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het minimaal 2 minuten bakken.3. Rundergehakt: Rundergehakt heeft lekker veel smaak en is prima voor gehaktballen. Maar je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt.4. Ideeën:
Kruiden zoals oregano, fijngehakte rozemarijn en tijm toevoegen aan de gehaktballetjes.
Tomatensaus: Maak de tomatensaus rijker van smaak door 50 ml rode wijn toe te voegen.
Feestje? Maak kleine gehaktballetjes en verwarm ze net voor je ze wilt serveren. Bestrooi met geraspte kaas en fijngehakte basilicum. Geef er prikkers bij.
5. BewarenKoel de gehaktballetjes met saus snel af.
Koelkast: Bewaar restjes gehaktballetjes met Parmezaanse kaas in tomatensaus in een luchtdichte container in de koelkast. Zo blijven ze tot drie dagen goed.
Diepvries: Bewaar in een diepvriesdoos of zak. Ze kunnen tot 2 maanden in de diepvries bewaard worden.
Opwarmen: Warm op in de magnetron. Of voeg 2 eetlepels water toe en verwarm de gehaktballetjes met saus op gemiddeld vuur op het fornuis, terwijl je blijft roeren.